02:00 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Περιπολικά στη Βρετανία

Αναφορές για πυροβολισμούς κοντά σε Τζαμί στο Λονδίνο

© AP Photo / Henry Vaughan
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναστάτωση προκλήθηκε σε στην ανατολική περιοχή Ίλφορντ του Λονδίνου το βράδυ της Πέμπτης, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί πλησίον ενός τζαμιού. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο τζαμί των επτά βασιλέων αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί στον χώρο, κατά τη διάρκεια προσευχών.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το τζαμί βρίσκεται στην ανατολική περιοχή Ίλφορντ του Λονδίνου. Η αστυνομία σημείωσε ότι θα διατηρήσει ισχυρή παρουσία στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το περιστατικό σημειώνεται κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού, όταν οι ασκούμενοι αναμένεται να νηστεύουν από το ηλιοβασίλεμα ως και την δύση του ηλίου ως έκφραση αυτοπειθαρχίας και θυσίας.

​Ένας άνθρωπος έγραψε στο Twitter ότι άκουσε τον πυροβολισμό κατά την διάρκεια του tarawih, μίας σειράς από ειδικές προσευχές που συνδέονται με το Ραμαζάνι που οι σουνίτες μουσουλμάνοι εκτελούν μετά το σκοτάδι, και «σκέφτηκε ότι ήταν ένα πυροτέχνημα ή κάτι τέτοιο».

​Το τελευταίο διάστημα, ανησυχία επικρατεί στους μουσουλμανικούς τόπους λατρείας, ύστερα από ένα κύμα επιθέσεων σε τζαμιά. Οι επιθέσεις στο Πόουει της Καλιφόρνια και στο Κρίστεντσερτς της Νέας Ζηλανδίας έχουν αφήσει νεκρούς δεκάδες πιστούς και τρομοκράτησαν εκατ. άλλους.

Tags:
twitter, πυροβολισμοί, αστυνομία, Μεγάλη Βρετανία, Λονδίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK