21:34 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Η πληροφοριοδότης Τσέλσι Μάνινγκ

Η πληροφοριοδότης Τσέλσι Μάνινγκ απελευθερώθηκε από το κέντρο κράτησής της

© AP Photo/ Jacquelyn Martin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μετά από 62 ημέρες στη φυλακή και δύο αιτήματα για απελευθέρωση επικαλούμενη την εσφαλμένη διαδικασία του δικαστή, καθώς και την έντονη άρνησή του να καταθέσει, η Μάνινγκ απελευθερώθηκε.

Η πληροφοριοδότης Τσέλσι Μάνινγκ έχει απελευθερωθεί από τη φυλακή της Βιρτζίνια όπου κρατούνταν τους δύο τελευταίους μήνες για την άρνησή της να καταθέσει ενώπιον μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής σχετικά με το WikiLeaks και τον ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ.

Ωστόσο, η Μάνινγκ πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον μιας νέας κριτικής επιτροπής στις 16 Μαΐου.

​«Είναι λοιπόν λογικό να επιστρέψει στο Κέντρο κράτησης Αλεξάνδρεια, πιθανόν την επόμενη Πέμπτη, 16 Μαΐου», ανέφεραν οι δικηγόροι της Μάνινγκ.

«Η Μάνινγκ θα συνεχίσει να αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις και θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμη νομική υπεράσπιση για να αποδείξει στον δικαστή ότι έχει δικαίωμα για την άρνησή της να δώσει μαρτυρία», ανέφεραν οι δικηγόροι της χρησιμοποιήσει κάθε σε μια δήλωση.

Είχε προηγουμένως φυλακιστεί επειδή αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ενώπιον μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής στις 8 Μαρτίου, ισχυριζόμενη ότι είχε ήδη καταθέσει σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια της δίκης της για το 2013.

Η Μάνινγκ είχε προηγουμένως φυλακισθεί για επτά χρόνια, από το 2010 έως το 2017, επειδή είχε κλέψει μυστικά αμερικανικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες διέπραξαν — και κάλυπταν — εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Τα δημοσίευσε μέσω του WikiLeaks, του διαδικτυακού τόπου που δημιούργησε ο Τζουλιάν Ασάνζ, για τον οποίο η κριτική επιτροπή επιδιώκει επί του παρόντος τη μαρτυρία της Μάνινγκ.

Tags:
δίκη, απελευθέρωση, Τζούλιαν Ασάνζ, Τσέλσι Μάνινγκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK