05:27 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην ιρακινή πρωτεύουσα, Βαγδάτη και συγκεκριμένα σε αγορά στην περιοχή Σαντρ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 9:00 μ.μ. τοπική ώρα (18:00 GMT).

Αργότερα την Πέμπτη, ο ISIS ισχυρίστηκε σε δήλωσή του, που ανέφερε το Reuters, ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας του πυροδότησε ένα εκρηκτικό γιλέκο στη βορειοανατολική περιοχή Σαντρ της Βαγδάτης.

Το Σαντρ φιλοξενεί περίπου ένα εκατ. κατοίκους. Η περιοχή έχει δεχθεί επανειλημμένα επίθεση από διάφορες ένοπλες οργανώσεις, όπως μαχητές από την τρομοκρατική ομάδα του Daesh.

Το Ιράκ αντιμετωπίζει περίοδο αστάθειας μετά την εισβολή του αμερικανικού συνασπισμού το 2003 που οδήγησε στην ανατροπή του τότε προέδρου της χώρας Σαντάμ Χουσεΐν. Το νέο κύμα βίας ξέσπασε στο Ιράκ μετά την επίθεση του 2014 από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh.

Η τρομοκρατική οργάνωση κατέλαβε μεγάλες περιοχές στο βόρειο και δυτικό τμήμα της χώρας. Στη συνέχεια, ύστερα από αιματηρές μάχες, τα ιρακινά κυβερνητικά στρατεύματα κατόρθωσαν να ανακαταλάβουν τα περισσότερα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Μοσούλη.

Ωστόσο, η κατάσταση στο Ιράκ παραμένει ασταθής, καθώς οι τρομοκράτες συνεχίζουν να πραγματοποιούν τακτικές επιθέσεις εναντίον ιρακινών στρατευμάτων και αμάχων.

Tags:
Daesh, ISIS, Μοσούλη, Βαγδάτη, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK