18:54 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του Στρατού της Σρι Λάνκα, επισήμανε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, έχουν εντοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του τρομοκρατικού δικτύου που είναι υπεύθυνο για τις επιθέσεις.

Η απειλή των ισλαμιστικών μαχητικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα έχει περιοριστεί, δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής της χώρας Gen Mahesh Senanayake, την Παρασκευή.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο αρχηγός του στρατού ανέφερε ότι υπάρχει διεθνής σύνδεσμος που εμπλέκεται με τις βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα, που κατέστρεψαν τουλάχιστον τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία σε όλη τη νησιωτική χώρα.

Την ίδια ώρα ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν εντοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του τρομοκρατικού δικτύου που συνδέεται με αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις.

Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι επιτιθέμενοι είχαν δεσμούς με το Ισλαμικό κράτος, αλλά πρόσθεσε ότι οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να καθορίσουν πόσο βάθος έχουν αυτοί οι δεσμοί.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν άμεση η εμπλοκή του Ισλαμικού κράτους, αλλά προσπαθούμε να διαπιστώσουμε πόσο βαθιά πρέπει να σχεδιάσουμε τις (στρατιωτικές) επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο  στρατηγός Senanayake στο Reuters.

Οι στρατιώτες θα επιστρέψουν στο στρατόπεδό τους σύντομα καθώς η χώρα αναμένει να επιστρέψει στην ομαλότητα, πρόσθεσε ο επικεφαλής του στρατού.

Tags:
τρομοκρατία, ISIS, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK