19:19 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ταξίδι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης στις ΗΠΑ αναβλήθηκε. Αιτία φέρεται να είναι μια σειρά ανοιχτών θεμάτων, οπως η αυτοκεφαλία της εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης στις ΗΠΑ αναβλήθηκε λόγω μιας σειράς ανοιχτών θεμάτων και δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα όσα τόνισε, πηγή της εκκλησίας στο Sputnik.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έλαβε πρόσκληση από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τελευταία φορά που ο Βαρθολομαίος επισκεφθηκε την Αμερική ήταν πριν από δέκα χρόνια το 2009.

Υποτίθεται ότι θα γινόταν στις 10 Ιουλίου, ενώ υπήρχαν οι πληροφορίες ότι προετοιμαζόταν μια συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προγραμματιζόταν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς και με γνωστούς γερουσιαστές που ασχολούνται με ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας.

«Τώρα δεν υπάρχει καμία συνομιλία για το ταξίδι που έχει πλέον ακυρωθεί. Αυτό συνέβη, επειδή το πρόγραμμα της επίσκεψης, που περιλάμβανε τις επαφές του Βαρθολομαίου, δεν έγινε εφικτό να προετοιμαστεί», επισημαίνει εκκλησιαστική πηγή στο Sputnik.

«O Βαρθολομαίος έλαβε πρόσκληση από τον υπουργό Πολιτείας Μάικ Πομπέο, αλλά κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση μόνο με τον υπουργό Εξωτερικών. Θα έπρεπε να υπάρξουν και άλλες επαφές. Όμως δεν κανονίστηκαν. Επειδή το θέμα της Ουκρανίας είναι ανοικτό αλλά και επειδή ανοίγει το θέμα της εκλογής ενός νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής», πρόσθεσε.

«Αν πάει στις ΗΠΑ, ποιος θα τον συναντήσει; Δεν πρέπει να το κάνει ο νέος Αρχιεπίσκοπος; Έτσι το ταξίδι του Βαρθολομαίου αναβάλλεται μέχρι τον Σεπτέμβριο και ο πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος είναι απόλυτα υπεύθυνος για την οργάνωση του ταξιδιού», ανέφερε η πηγή στο Sputnik.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παραιτηθηκε από το αξιωμά του.

Tags:
αυτοκεφαλία, αναβολή, επίσκεψη, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Μάικ Πομπέο, Ντόναλντ Τραμπ, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK