17:39 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου, συνεχίζονται παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Εμανουέλ Μακρόν για τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος.

Για 26η εβδομάδα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές πορείες, ενώ οι πολίτες κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους της Λυών, της Τουλούζης και του Μονπελιέ.

Παράλληλα, μία ακόμη διαδήλωση έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του «Σαρλ ντε Γκολ», με τους πολίτες να αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Εμανουέλ Μακρόν για τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος.

Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων.

Παρότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε, μην εφαρμόζοντας το μέτρο αλλά και ανακοινώνοντας μία σειρά διατάξεων για τη βελτίωση της κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με κύριο αίτημα την παραίτηση του προέδρου Μακρόν.

Σχετικά:

Το σουηδικό κίνημα «Πετρελαϊκός Ξεσηκωμός» που θυμίζει τα Κίτρινα Γιλέκα
Για 25ο Σαββατοκύριακο ξανά στους δρόμους του Παρισιού, τα «Κίτρινα Γιλέκα» (Βίντεο)
Τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στο Παρίσι για την Πρωτομαγιά
Χημικά και οδοφράγματα στο Παρίσι, επιμένουν τα Κίτρινα Γιλέκα (Βίντεο)
Για 23η εβδομάδα διαδηλώνουν στο Παρίσι τα Κίτρινα Γιλέκα (βίντεο)
Δυνάμεις του γαλλικού στρατού αναπτύσσονται στο Παρίσι για τα Κίτρινα Γιλέκα
Tags:
κίτρινα γιλέκα, πορεία, διαδηλώσεις, Εμανουέλ Μακρόν, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK