09:28 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Αμερικανικά στρατεύματα σε επίδειξη της δυνατότητας ταχύτατης ανάπτυξης συστημάτων Patriot

Πού έχουν οι ΗΠΑ βάσεις κοντά στο Ιράν

© AP Photo / Czarek Sokolowski
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν κλιμακώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, αν και έχουν ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πυρηνική συμφωνία.

Οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν κλιμακώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, μετά από τις πληροφορίες που έφεραν το Πεντάγωνο να προωθεί την ανάπτυξη περισσότερων συστημάτων Patriot στη Μέση Ανατολή, την ίδια στιγμή που Αμερικανός αξιωματούχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής αεροπλανοφόρου «Abraham Lincoln» στα Στενά του Ορμούζ.​

Αυτά, καθώς το Ιράν φαίνεται να απορρίπτει το κάλεσμα της Ουάσινγκτον για διαπραγματεύσεις. Από μέρους των ΗΠΑ επισημαίνεται ότι η συγκέντρωση στρατευμάτων συνιστά απάντηση στη συμπεριφορά του Ιράν.

Πόσες όμως είναι οι βάσεις των ΗΠΑ στις περιοχές γύρω από το Ιράν;

Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έχει τουλάχιστον 7.000 αμερικανικά στρατεύματα στη μόνιμη βάση του στο Μπαχρέιν.

Στο Κουβέιτ, εν τω μεταξύ, σταθμεύουν περίπου 13.000 στρατεύματα.

Η αεροπορική βάση Al Dhafra στο Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περιλαμβάνει αμερικανικό προσωπικό 5.000 ατόμων, ενώ η αεροπορική βάση Al Udeid έχει περίπου 10.000 αμερικανικά στρατεύματα.

Πέρα από τις βάσεις, οι ΗΠΑ έχουν στρατεύματα ειδικών δυνάμεων που λειτουργούν στην Υεμένη, ενώ στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν σταθμεύουν χιλιάδες ακόμη στρατεύματα.

Tags:
κυρώσεις, πυρηνική συμφωνία, στρατιωτικές βάσεις, βάσεις, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK