21:03 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Τα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό

Washington Post: Το Πεντάγωνο δίνει χρήματα από πυραύλους για το τείχος με το Μεξικό

© AP Photo / Dario Lopez-Mills
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει ότι το Πεντάγωνο θα ανακατευθύνει χρήματα από πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό βαλλιστικού πυραύλου στην κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η χρηματοδότηση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό θα προέρχεται εν μέρει από προγράμματα που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό ενός βαλλιστικού πυραύλου και ενός σύστημα αεροπορικής προειδοποίησης και ελέγχου, μετέδωσε η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη έγγραφο του υπουργείου.

«Το υπουργείο επέλεξε προσεκτικά πηγές για τον επαναπρογραμματισμό που είναι υπερβολικές ή πρώιμες να χρειαστούν και δεν θα επηρεάσουν δυσμενώς τη στρατιωτική ετοιμότητα», ανέφερε το έγγραφο, όπως δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα αργά την Κυριακή.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ένα μέρος της χρηματοδότησης θα διοχετευθεί από ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της υποδομής εδάφους για τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο LGM-30G Minuteman III.

Κάποια χρήματα θα προέρχονται από ένα πρόγραμμα που σχετίζεται με το σύστημα που χρησιμοποιείται από τα αεροπλάνα για την ανίχνευση και ανακοίνωση της θέσης των στόχων επίθεσης και μαχητικών αεροσκαφών, επειδή το πρόγραμμα έχει «ελαφρά καθυστερήσει», ανέφερε η εφημερίδα.

Το υπουργείο Άμυνας θα ανακατανείμει επίσης τα χρήματα που είχαν αρχικά δοθεί σε ένα «διαστημικής δοκιμής πείραμα» με τη συμμετοχή της Υπηρεσίας Έρευνας Προηγμένων Έργων Άμυνας, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Στις 10 Απριλίου, το Πεντάγωνο υπέγραψε συμβόλαια ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με δύο οντότητες για την κατασκευή του τείχους. Στις 10 Μαΐου, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αντλεί 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης μίας σχετικής με πρόγραμμα για το Αφγανιστάν, για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του σχεδίου.

Η κατασκευή του τείχους στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού για την αποτροπή της ροής Μεξικανών μεταναστών χωρίς χαρτιά προς τις ΗΠΑ καθώς και της διακίνησης ναρκωτικών ήταν μια από τις βασικές υποσχέσεις κατά την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος, ωστόσο, δυσκολεύεται να βρει χρηματοδότηση για το τείχος, καθώς το Κογκρέσο έχει αρνηθεί να διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό κατόπιν αιτήματος του Τραμπ. Για να παρακάμψει το Κογκρέσο και να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, ο Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Tags:
χρηματοδότηση, πύραυλος, βαλλιστικός πύραυλος, σύνορα, τείχος, αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, Πεντάγωνο, Μεξικό, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK