16:14 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία φέρεται να αποκαλύπτει πως ορισμένα από τα κρατίδια της χώρας υποστηρίζουν ότι τα τοπικά τζαμιά θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτούνται.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας μπορεί να εξετάσει την επιβολή του επονομαζόμενου «φόρου τζαμιού» προκειμένου να αντιμετωπίσει τη χρηματοδοτική εξάρτηση των μουσουλμανικών θεσμών της χώρας από το εξωτερικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Βερολίνο θεωρεί το μέτρο αυτό ως ένα «πιθανό δρόμο», ενώ πολλά από τα γερμανικά κρατίδια εκφράζουν ήδη την κατ' αρχήν υποστήριξή τους στην επιβολή του νέου φόρου που αντικατοπτρίζει τον ήδη υπάρχοντα «φόρο εκκλησίας».

Οι προοπτικές αυτού του νέου φορολογικού μέτρου προωθήθηκαν εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ξένων πηγών χρηματοδότησης για την άσκηση επιρροής στα τζαμιά και κατ' επέκταση στον τεράστιο μουσουλμανικό πληθυσμό της Γερμανίας.

Για παράδειγμα, 900 από τα τζαμιά της χώρας διοικούνται από την Τουρκικο-Ισλαμική Ένωση του Ινστιτούτου Θρησκευμάτων (Ditib), των οποίων οι ιμάμηδες πληρώνονται από την Άγκυρα.

Ορισμένα τζαμιά έχουν επίσης υποβληθεί σε έλεγχο της κυβέρνησης ή ακόμη έχουν κλείσει για «κήρυξη ριζοσπαστικών και μαχητικών ισλαμικών ιδεών».

Ενώ η εφημερίδα, επικαλούμενη δική της έρευνα, ανέφερε ότι αρκετά κρατίδια επιβεβαίωσαν ότι «οι κοινότητες των τζαμιών στη Γερμανία θα πρέπει να είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτηθούν», το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας δήλωσε ότι ήταν ανοιχτό σε «χρηματοδότηση τζαμιού με βάση το εκκλησιαστικό μοντέλο» για να περιορίσει την ξένη επιρροή μαζί με «τον κίνδυνο πιθανής ριζοσπαστικοποίησης».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης προειδοποίησε, επίσης, για την απειλή της ξένης επιρροής «στο θεολογικό περιεχόμενο και τις πολιτικές απόψεις», οι οποίες, στη χειρότερη εκδοχή, μπορεί να περιλαμβάνουν «ριζοσπαστικό ισλαμικό ή αντιδημοκρατικό περιεχόμενο ή επιδιώξεις».

Tags:
μουσουλμανικό τέμενος, μουσουλμάνος, Μουσουλμάνοι, τζαμί, φόρος, Ισλάμ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK