00:09 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο», επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Νέο μήνυμα απέστειλε η Άγκυρα, διά στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προστατέψουν «την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και τα δικαιώματα» της Τουρκίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Anadolu.  

«Σκοπός μας είναι στις στρατιωτικές εξελίξεις να δείξουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, προσηλωμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τα θαλάσσια δικαιώματα και οφέλη της Τουρκίας», δήλωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης της Τουρκίας σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα «Θαλασσόλυκος» που ξεκίνησε σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Τουρκία βγάζει πολεμικά πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»

«Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο», τόνισε ο ίδιος. 

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να θέσει το θέμα της Τουρκίας στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με την Τουρκία στην ατζέντα ο Κατρούγκαλος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Χθες, εν τω μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε κάλεσμα προς την Τουρκία να «σεβαστεί τις υποχρεώσεις της» και να απέχει από «παράνομες μονομερείς ενέργειες», κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διεκδικήσεις.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, γινόταν λόγος για προσπάθειες κατάχρησης διεθνών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, από μέρους της Ελλάδας, αλλά και αίτημα της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση νησιών του ανατολικού Αιγαίου.  

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Αιγαίο, Κύπρος, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK