21:34 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο 35χρονος, γνωστός και ως «Ορέστης» παραδέχεται τους επτά φόνους, όχι όμως και την κατηγορία του βιασμού 19χρονης. Πώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τρίτης βαλίτσας.

Ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, με εντολή του Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενώπιον του οποίου προσήχθη ο 35χρονος, όπως μεταδίδει το philenews.com. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης και το αδίκημα του βιασμού.

Ο 35χρονος έφτασε στο δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Δεν εκπροσωπήθηκε ούτε σήμερα από συνήγορο υπεράσπισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι υποβλήθηκαν σε αυστηρούς ελέγχους, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η Αστυνομία ζήτησε ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης για τρίτη φορά για τους φόνους και για δεύτερη φορά για τον βιασμό. Ο ανακριτής Ιωάννης Γιωρκάτζης διάβασε τις υποθέσεις και τα αδικήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος ο 35χρονος, ο οποίος παραδέχεται τους επτά φόνους όχι όμως και τον βιασμό 19χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία η Αστυνομία, διατηρεί το δικαίωμα της προσαγωγής του υπόπτου στο δικαστήριο για ανανέωση διαταγμάτων προσωποκράτησης για περίοδο τριών μηνών εάν αυτό κριθεί απαραίτητο για την ολοκλήρωση των ερευνών και στη συνέχεια να προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου.

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο ανακριτής

Ο ανακριτής αναφέρθηκε στην προσπάθεια του serial killer, να καταπιεί κάρτα sim κατά τη σύλληψη του.

Είπε ότι ο 35χρονος ομολόγησε αφού εντοπίστηκε το πρώτο πτώμα, χωρίς να αποκαλύψει οτιδήποτε άλλο. Ακολούθως, αφού ανευρέθηκε το δεύτερο πτώμα, επίσης προέβη σε ομολογία. Στη συνέχεια ομολόγησε μόνος του τους υπόλοιπους φόνους, τους οποίους έγραψε σε χαρτί.

 Στις 25 Απριλίου ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι επτά και προχώρησε σε υποδείξεις για τα σημεία που είχε κρύψει τις σορούς των θυμάτων του.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις και 355 τεκμήρια, ενώ υπολείπονται άλλες εκατό καταθέσεις. Εντοπίστηκε επίσης το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος το 2016, αλλά και ο χώρος από όπου προμηθεύτηκε τα τσιμεντομπλόκ.

Ο ανακριτής ανέφερε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου καθώς και οι έρευνες για την υπόθεση βιασμού, αδίκημα που δεν παραδέχεται ο 35χρονος.

Η δικαστής διέκοψε τη διαδικασία για 15 λεπτά και ακολούθως αφού επανήλθε εξήγησε ότι υπολείπεται ανακριτικό έργο, ότι αξιολογούνται πληροφορίες και γίνονται εξετάσεις μέσω Ιντερπόλ. Ως εκ τούτου το διάταγμα προσωποκράτησης ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως «συντρέχουν οι λόγοι κράτησης του υπόπτου».

Σήμερα η νεκροτομή στη σορό της άτυχης οκτάχρονης

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή επί της σορού της 8χρονης που ανασύρθηκε μέσα στη δεύτερη βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, στην παρουσία του Ανδρέα Μαρνερίδη από την Scotland Yard.

Υπενθυμίζεται πως η σορός της 8χρονης εντοπίστηκε μια βδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της μητέρας της μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Συνεχίζονται οι έρευνες στις δύο λίμνες

Τρίτη βαλίτσα συνεχίζουν να αναζητούν στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι αρχές, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν και οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρα.

 Το έργο τους, δυσκολεύουν οι μεγάλες ποσότητες λάσπης που υπάρχουν μέσα στην Κόκκινη Λίμνη, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μηδενική ορατότητα στο βυθό της λίμνης. Εάν η τρίτη βαλίτσα δεν εντοπιστεί ούτε σήμερα οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν με δυο δύτες ταυτόχρονα καθώς η ιδιωτική εταιρία που συνδράμει στις έρευνες διαθέτει άλλες δυο στολές.

Το σύστημα Sonar φεύγει από την Κύπρο την Τρίτη, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και στις δύο λίμνες και δεν εξυπηρετεί άλλο στις έρευνες.

Σχετικά:

Υπόθεση serial killer στην Κύπρο: Χωρίς αποτέλεσμα οι σημερινές έρευνες για τρίτη βαλίτσα
Serial killer στην Κύπρο: Σε αναζήτηση τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη
Με 32 γυναίκες μιλούσε ο serial killer της Κύπρου, συνεχίζονται οι έρευνες
Serial killer Κύπρου: Σκότωσε την 30χρονη από το Νεπάλ με χτύπημα στο κεφάλι
Εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη δεν σχετιζόταν με τον serial killer, αλλά με κινηματογραφική ταινία!
Για τέταρτη φορά ο καθ’ ομολογία serial killer της Κύπρου, ενώπιον Δικαστηρίου
Tags:
σορός, κράτηση, δολοφονία, serial killer, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK