ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο τραυματίες από τη φωτιά στο αεροσκάφος Superjet 100 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ιατρικά κέντρα της Μόσχας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Σε σοβαρή κατάσταση παραμένουν νοσηλευόμενοι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν σοβαρά στη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο αεροπλάνο Sukhoi Superjet 100 (SSJ100) στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, την πρώτη Κυριακή του Μαΐου. Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε ιατρικά κέντρα της Μόσχας, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος θα πάρει εξιτήριο, αργότερα τη Δευτέρα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

«Μία γυναίκα, που νοσηλεύεται στο Κλινικό και Ερευνητικό Ινστιτούτο του Sklifosovsky, βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, έχει τις αισθήσεις της. Η κατάσταση τεσσάρων του προσωπικού του αεροσκάφους (που νοσηλεύονται επίσης εκεί) αξιολογείται ως σχετικά σοβαρή, πλησίον του ικανοποιητική», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Ερευνητής στα συντρίμμια του αεροπλάνου Sukhoi Superjet 100 της Aeroflot που πήρε φωτιά στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας
© Sputnik / Επιτροπή διερεύνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Την ίδια στιγμή, τέσσερις τραυματίες παραμένουν στο Ινστιτούτο Χειρουργικής της Μόσχας Vishnevsky. Ένας από αυτούς βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ άλλα τρία άτομα βρίσκονται σε σχετικά σοβαρή κατάσταση, η οποία είναι πιο κοντά στην ικανοποιητική, πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο με τον συγκυβερνήτη του Superjet 100 να σκαρφαλώνει στο φλεγόμενο αεροσκάφος

Ένας τραυματίας θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ομοσπονδιακού Ιατρικού Βιολογικού Οργανισμού, που επίσης βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα, με την κατάσταση του να θεωρείται ικανοποιητική.

Το αεροσκάφος Superjet 100 που εκτελούσε  την πτήση SU1492 Μόσχα — Μουρμανσκ της Aeroflot τυλίχθηκε στις φλόγες στις 5 Μαΐου μετά από αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο. Η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών ανέφερε ότι 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τραγωδία.

Η ίδια επιτροπή διερευνά τώρα τις πιθανές αιτίες της πυρκαγιάς στο αεροπλάνο, μεταξύ των οποίων τις ανεπαρκείς δεξιότητες των πιλότων, των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των τεχνικών επιθεωρητών του αεροπλάνου, καθώς και δυσλειτουργία του αεροσκάφους και δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Tags:
τραυματίες, δυστύχημα, αεροπορικό δυστύχημα, αεροπλάνο, αεροσκάφος, Sukhoi Superjet 100, Σερεμέτιεβο, Ρωσία, Μόσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK