02:40 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια ομάδα πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ εισήλθε στη Βαλτική Θάλασσα τον Απρίλιο προσεγγίζοντας τα σύνορα της Ρωσίας πολλές φορές ενώ το USS Gravely είχε εντοπιστεί προηγουμένως περίπου 50-60 χιλιόμετρα από μια ρωσική ναυτική βάση.

Το πολεμικό πλοίο του ΝΑΤΟ USS Gravely έχει αρχίσει περιπολίες στον Κόλπο της Φινλανδίας, σύμφωνα το σύστημα αυτόματου εντοπισμού (AIS).

Το αμερικανικό πλοίο που είναι εφοδιασμένος με πυραύλους Τόμαχοκ, θα βρεθεί πέρα από τα σύνορα της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της αποστολής του.

Άλλα πλοία του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανικού HMS Westminster και του πολωνικού Kazimierz Pulaski από το SNMG1 αναμένεται να ενταχθούν στην ομάδα των πλοίων μέσα στην εβδομάδα.

Η Μόσχα επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανησυχία της για την επέκταση της παρουσίας του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας των χωρών της Βαλτικής, την Πολωνία και τη Ρουμανία, επισημαίνοντας τους κινδύνους τυχαίας κλιμάκωσης και προειδοποιώντας ότι θα παρακολουθεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της συμμαχίας στην περιοχή.

Tags:
θάλασσα, ΝΑΤΟ, Ρωσία, Φινλανδία, πολεμικό πλοίο, πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK