15:13 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Όρος του Ναού, στην περιοχή της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, θεωρείται σημαντικός θρησκευτικός τόπος όχι μόνο για τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό, αλλά και τους Μουσουλμάνους.

Κλειστό για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια θα παραμείνει για τους Εβραίους επισκέπτες το Όρος του Ναού την Ημέρα της Ιερουσαλήμ, με φόντο την ένταση μεταξύ του Ισραήλ και των Αράβων γειτόνων του.

Οι αρχές του Ισραήλ αποφάσισαν να κλείσουν τον θρησκευτικό τόπο για τους Εβραίους εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσαν να προκληθούν εντάσεις, καθώς φέτος η Ημέρα της Ιερουσαλήμ συμπίπτει με το Ραμαζάνι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια που οι αρχές του Ισραήλ προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση.

Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών του Ραμαζανιού.

«Κάθε χρόνο, το Όρος του Ναού παραμένει κλειστό στους επισκέπτες κατά τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού για λόγους δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας τάξης», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Εφόσον συνεχιστεί η συγκεκριμένη πρακτική, το Όρος του Ναού θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες και τις επόμενες δύο χρονιές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση να κλείσει ο ιερός τόπος έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια διαφόρων εβραϊκών ομάδων.

Tags:
ραμαζάνι, χριστιανός, χριστιανισμός, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Ισραήλ, Ιεροσόλυμα, Ιερουσαλήμ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK