19:46 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη INF το 2019 θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν κατά τη συζήτηση για το μέλλον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Την ανάπτυξη των μέσων αεράμυνας της χώρας διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, περιγράφοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία αμυντικών μέσων ενάντια σε υπερηχητικά όπλα.

Η Ρωσία πρέπει να αποκτήσει μέσα προστασίας απέναντι σε υπερηχητικά όπλα πριν από άλλα έθνη, δήλωσε ο κ. Πούτιν.

Επιπλέον τόνισε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF) το 2019 θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν κατά τη συζήτηση για το μέλλον των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Γνωρίζουμε με σιγουριά ότι τώρα μόνο η Ρωσία διαθέτει υπερηχητικά όπλα. Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι τα μεγαλύτερα κράτη του κόσμου θα αποκτήσουν τέτοια όπλα αργά ή γρήγορα. Για όλους μας, θα ήταν καλύτερο για αυτούς να είναι αργότερα», είπε ο κ. Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στα τελευταία επιτεύγματα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Στάθηκε, δε, στην ολοκλήρωση των δοκιμών για το νέο σύστημα αεράμυνας S-350E «Vityaz», τονίζοντας την αυξημένη αποτελεσματικότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την INF, αρχής γενομένης από τις 2 Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία παραβιάζει τους κανονισμούς της Συνθήκης, κατηγορίες που η Μόσχα απορρίπτει.

Ο κ. Πούτιν ανακοίνωσε, αργότερα, ότι και η Μόσχα αναστέλλει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη, απαντώντας στην κίνηση των ΗΠΑ.

Tags:
Συνθήκη INF, υπερηχητικοί πύραυλοι, αεράμυνα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK