15:54 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την Κυριακή 14 Απριλίου, που εντοπίστηκε τυχαία η σορός της Mary Rose στο φρεάτιο στο μεταλλείο στο Μιτσερό και αποκαλύφθηκε η σοκαριστική δράση του 35χρονου καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο από τα επτά θύματα, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε o καθ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος.

Συνεχίζονται, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, ενώ αναμένεται να ξαναρχίσουν και οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρρα, όπως μεταδίδει το Sigmalive.com.

Σοβαρό εμπόδιο αποτελεί ο μεγάλος όγκος λάσπης εντός της Κόκκινης λίμνης, που έχει ως αποτέλεσμα τη μηδενική ορατότητα στον βυθό της.

Αν η τρίτη βαλίτσα δεν εντοπιστεί ούτε σήμερα, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν με δυο δύτες ταυτόχρονα.

Στο μεταξύ το σύστημα Sonar αναμένεται να φύγει σήμερα από την Κύπρο, καθώς έχει ολοκληρωθεί η σάρωση και στις δύο λίμνες.

Οι Αρχές σκέφτονται το ενδεχόμενο να μην εντοπιστούν η μία ή και οι δύο σοροί, αλλά προς το παρόν είναι αποφασισμένες να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, πριν αποφασιστεί ο τερματισμός των ερευνών.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις, αριθμός ρεκόρ για τέτοιες υποθέσεις, έχουν παραληφθεί 355 τεκμήρια, ενώ υπολείπονται άλλες 100 καταθέσεις.

Στο μεταξύ, ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης διενήργησε χθες νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα και πιστεύεται ότι πρόκειται για την 8χρονη Elena Natalia, κόρη της Livia Florentina.

Οι σοροί των δυο θυμάτων μητέρας και κόρης εντοπίστηκαν σε απόσταση δυο μέτρων η μια από την άλλη στην «Κόκκινη Λίμνη».

Εξάλλου μιλώντας χθες στο Sigmalive, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι διεξήχθη έρευνα με δύτες τόσο στην ανατολική πλευρά όσο και στην βορειοδυτική πλευρά της λίμνης.

Αναφορικά με την εφαρμογή του Plan C και τη χρήση του ραντάρ, συνέστησε υπομονή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρισκόμαστε σε στάση αναμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές της Δημοκρατίας έχουν εγγράφως αποταθεί στη Βρετανία για να διερευνηθεί η δυνατότητα αποστολής ραντάρ διείσδυσης εδάφους για να συνδράμει τις έρευνες. Συγκεκριμένα έχουν ετοιμαστεί ερωτήματα με βάση τα δεδομένα που έχει καταγράψει το σόναρ και τη βοήθεια του χειριστή του, ο οποίος έχει εμπειρία και με ραντάρ διείσδυσης.

Αυτό που αναμένεται να απαντηθεί είναι κατά πόσο το ραντάρ είναι κατάλληλο για τις συνθήκες της κόκκινης λίμνης και της λίμνης Μεμί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνθήκες και η ορατότητα στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο είναι εντελώς διαφορετικές από ότι στην Κόκκινη λίμνη.

Tags:
serial killer, έρευνες, δολοφόνος, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK