22:15 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σουδάν συγκλονίστηκε από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στις 11 Απριλίου ύστερα από τέσσερις μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών. Ο πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ, ο οποίος ήταν στην εξουσία επί 30 χρόνια, ανατράπηκε και στη συνέχεια φυλακίστηκε.

Το Σουδανικό Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο (TMC) δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την αντιπολίτευση για μια τριετή μεταβατική περίοδο στη χώρα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Sky News, τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία για την πλειοψηφία των επίμαχων ζητημάτων.

Το TMC και η αντιπολίτευση πρόκειται να ανακοινώσουν λεπτομέρειες για την τελική συμφωνία εντός 24 ωρών, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας al-Hadath.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο δήλωσε ότι τα κόμματα θα συγκροτήσουν ένα νομοθετικό συμβούλιο που θα περιλαμβάνει 300 μέλη. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τη Διακήρυξη Ελευθερίας και Αλλαγής θα λάβουν 67 % των εδρών στο νομοθετικό συμβούλιο, σύμφωνα με το TMC.

Τη Δευτέρα, το TMC και οι δυνάμεις για τη διακήρυξη της ελευθερίας και της αλλαγής συμφώνησαν για τη δομή των μεταβατικών οργάνων.

Το Σουδάν συγκλονίστηκε από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στις 11 Απριλίου ύστερα από τέσσερις μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών. Ο πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ, ο οποίος ήταν στην εξουσία επί 30 χρόνια, ανατράπηκε και στη συνέχεια φυλακίστηκε. Το TMC ήρθε στην εξουσία και υποσχέθηκε να διεξαγάγει νέες εκλογές εντός δύο ετών. Ωστόσο, η αντιπολίτευση δεν ενέκρινε αυτό το σχέδιο και κάλεσε το TMC να μεταβιβάσει αμέσως την εξουσία σε μία πολιτική κυβέρνηση.

Tags:
αντιπολίτευση, εκλογές, στρατιωτικό συμβούλιο, Ομάρ Μπασίρ, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK