02:20 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο επικεφαλής του RIA Novosti στην Ουκρανία Κιρίλ Βισίνσκι κρατούμενος από τις ουκρανικές αρχές

Απεσταλμένος Ρωσίας στον ΟΑΣΕ: Η Μόσχα θα λάβει όλα τα μέτρα για την απελευθέρωση του Βισίνσκι

© Sputnik / Stringer
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την αποφασιστικότητα της ρωσικής πλευράς να λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη για την απελευθέρωση του Βισίνσκι, υπογράμμισε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ.

Το μήνυμα ότι η Ρωσία θα κάνει καθετί δυνατό, εντός του πλαισίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να διασφαλίσει τη συντομότερη δυνατή απελευθέρωση του επικεφαλής του RIA Novosti της Ουκρανίας, Κίριλ Βισίνσκι, απέστειλε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, μιλώντας στο Sputnik. 

Ο Βισίνσκι βρίσκεται υπό κράτηση στην Ουκρανία από τις 15 Μαΐου του 2018 με την κατηγορία για εσχάτη προδοσία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα στον ΟΑΣΕ για να διευκολύνουμε την ταχεία απελευθέρωση του δημοσιογράφου μας από τις φυλακές της Ουκρανίας», σημείωσε ο Λουκασέβιτς. 

Το αίτημα για την απελεύθερωση του Βισίνκσι επανέλαβε και ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία του Τύπου, Χάρλεμ Ντεσίρ, μιλώντας στο Sputnik. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία του Τύπου ζητά την απελευθέρωση του Βισίνκσι

Άλλωστε, και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) επέμεινε, μιλώντας στο Sputnik ότι ο Βισίσνκι πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φιλίπ Λερούθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την άμεση απελευθέρωση του Βισίνσκι συνεχίζει να ζητά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

Εν τω μεταξύ σήμερα είναι προγραμματισμένη μαι συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Βισίνσκι κοντά στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μόσχα.

Tags:
ΟΑΣΕ, Ρωσία, Ουκρανία, RIA Novosti, Κιρίλ Βισίνσκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK