22:41 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανική εταιρεία Boeing δεν έλαβε νέες παραγγελίες για αεροσκάφη τον Απρίλιο, ένα μήνα μετά τη συντριβή ενός 737 MAX στην Αιθιοπία.

Επιπτώσεις στις παραγγελίες της Boeing τον Απρίλιο φαίνεται πως είχε το αεροπορικό δυστύχημα των Αιθιοπιανών Αερογραμμών τον περασμένο μήνα με αεροσκάφος τύπου 737 MAX, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

Το 737 MAX δεν ήταν το μοναδικό μοντέλο για το οποίο η Boeing δεν έλαβε παραγγελίες καθώς το 787 Dreamliner και το 777 επίσης δεν προσέλκυσαν νέους αγοραστές.

Παρόλο που η Boeing έλαβε κάποιες παραγγελίες στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία δεν είχε καμία παραγγελία, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ για τον Απρίλιο.

Δεδομένου ότι άλλοι τύποι αεροσκαφών της Boeing δεν αντιμετώπισαν προβλήματα ασφάλειας, η έλλειψη παραγγελιών θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες περιμένουν να πέσουν οι τιμές της Boeing μετά το συμβάν με το 737 MAX, σύμφωνα με  αναλυτή της Standard & Poor's.

Δύο αεροσκάφη Boeing 737 MAX συνετρίβησαν μέσα σε έξι μήνες, το πρώτο στην Ινδονησία τον Οκτώβριο του 2018 και το δεύτερο στην Αιθιοπία τον Μάρτιο.

Η δεύτερη τραγωδία οδήγησε τις παγκόσμιες αεροπορικές αρχές και τους αερομεταφορείς να καθηλώσουν όλα τα αεροσκάφη της σειράς 737 MAX.

Σχετικά:

Τα προβλήματα της Boeing «οδηγούν» την Air Italy στην αγκαλιά της Airbus
Η Boeing κέρδισε συμβόλαιο 5,7 δισ. για τα εναέρια τάνκερ των ΗΠΑ
Ο Τραμπ πρότεινε στη Boeing να μετονομάσει τα αεροσκάφη 737 MAX
Οι ανακοινώσεις της Boeing για τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα: Ποιο το κοινό τους στοιχείο
Στο ένα δισ. δολάρια εκτιμά η Boeing το αρχικό κόστος της καθήλωσης των 737 ΜΑΧ
Tags:
αεροσκάφη, εταιρεία, αεροπορικό δυστύχημα, Boeing 737 MAX 8, Boeing
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK