18:33 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανησυχία και δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου για τον τρόπο που οι ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν τον Όλεγκ Τιστσένκο, εξέφρασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερθείς στον Ρώσο που κατηγορείται για συνωμοσία.

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν πέντε κατηγορίες στον Ρώσο πολίτη, Όλεγκ Τιστσένκο, που εκδόθηκε στις ΗΠΑ από την Γεωργία, μεταξύ των οποίων λαθρεμπορία, παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο εξέφρασε την ανησυχία, αλλά και τη δυσφορία του για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τον Όλεγκ Τιστσένκο, ο οποίος κατηγορείται πως απέκτησε παράνομα το εγχειρίδιο χρήση των πολεμικών αεροσκαφών F-16.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η δυσαρέσκεια και ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης που εκφράστηκε σε διάφορα επίπεδα έχει γίνει καταστεί γνωστή στους «Αμερικανούς συναδέλφους».

«Υπήρξαν ήδη δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών για το συγκεκριμένα θέμα, είναι ένας Ρώσος πολίτης και είμαστε γενικά πολύ ανήσυχοι και δυσαρεστημένοι με την άσκηση τέτοιου είδους προκλητικών διασυνοριακών ενεργειών από Αμερικανούς εναντίον Ρώσων πολιτών. Έχουμε καταστήσει γνωστή σε διάφορα επίπεδα την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά μας στους Αμερικανούς συναδέλφους μας. Φυσικά, η Ρωσία θα παρακολουθεί στενά το κατά πόσον τηρούνται τα δικαιώματα αυτού του Ρώσου πολίτη», δήλωσε ο κ. Πέσκοφ σε δημοσιογράφους.

Ο 42χρονος Τιστσένκο, ο οποίος εργαζόταν σε υψηλής ακρίβειας προσομοιωτές πτήσεων, κατηγορείται ότι αγόρασε ηλεκτρονικά τα έγγραφα πολεμικών αεροσκαφών, όπως τα F-16, τα F-22 και τα F-35. Η κατηγορίες εναντίον του απαγγέλθηκαν το 2016 και στις αρχές του 2019 συνελήφθη στη Γεωργία από όπου εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Tags:
Κρεμλίνο, Γεωργία, Ντμίτρι Πεσκόφ, ΗΠΑ, Ρωσία, F-16
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK