18:59 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ενισχύει το προσωπικό του για θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις γύρω από την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, αλλά και τις ώρες λειτουργίας του, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη λεγόμενη «κατάσταση κρίσης» έχει εισέλθει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, κάτι που σημαίνει ότι θα λειτουργεία 24 ώρες το 24ωρο και ότι οι ανώτατοι αξιωματούχοι θα είναι πιο ενεργά κινητοποιημένοι, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας. 

«Εισερχόμαστε σε κατάσταση κρίσης», ανέφερε συγκεκριμένα πηγή που μίλησε στο Sky News. 

Η τρέχουσα κατάσταση διατηρείται, πάντως, σε χαμηλά επίπεδα, αλλά θα μπορούσε να αυξηθεί εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Μια ακόμη πηγή ανέφερε ότι ο αριθμός των περαιτέρω υπαλλήλων στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας που θα επικεντρώνονται συτα όσα συμβαίνουν γύρω από το Ιράν, έχει πενταπλασιαστεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αμερικανός γερουσιαστής: Οι ΗΠΑ θα κέρδιζαν έναν πόλεμο με το Ιράν με «δύο χτυπήματα»

Η ένταση ανάμεσα στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τεχεράνη σήμερα ανέστειλε και επίσημα ορισμένες από τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία. 

Tags:
ΗΠΑ, Ιράν, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK