ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος προειδοποίησε την Ινδία να μην προχωρήσει στην επιβολή δασμών.

Μία εβδομάδα μετά την προειδοποίηση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος ότι θα υπάρξουν συνέπειες, η Ινδία ανέβαλε τους δασμούς για αντίποινα κατά 29 αμερικανικών προϊόντων για ένα μήνα. Πρόκειται για την όγδοη αναβολή από τον περασμένο Ιούνιο.

Σχετική ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η επιβολή αυξημένων δασμών σε συγκεκριμένα προϊόντα από τις ΗΠΑ αναβλήθηκε για τις 16 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο του 2018 το τέλος των κινήτρων προς τους ινδούς εξαγωγείς στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος (GSP). Οι ΗΠΑ έδωσε προθεσμία 60 ημερών που τελείωνε στις 2 Μαΐου αλλά ακόμα δεν έχει αποσύρει τα οφέλη.

Ο Ρος είχε ευρείες συζητήσεις με την ινδική πλευρά στις 6 Μαΐου στο Νέο Δελχί στις οποίες προσπάθησε να ηρεμήσει τους ινδούς εταίρους υποστηρίζοντας ότι το εμπορικό έλλειμμα θα μειωθεί στο άμεσο μέλλον.

Οι αμερικανικές εξαγωγές στην Ινδία αυξήθηκαν το 2018 κατά 7,4 δισ. δολάρια, συνολικά 29% φτάνοντας τα 33 δισ. Τον περασμένο μήνα ο Τραμπ αποκάλεσε την Ινδία «βασιλιά των δασμών» κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ινδίας.

Σχετικά:

Απειλές των ΗΠΑ στην Ινδία για την προμήθεια των S-400
Tags:
εμπόριο, Δασμοί, Ινδία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK