ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βαγδάτη ζήτησε από τη Ρωσία να στείλει ειδικούς που θα βοηθήσουν στην αναστήλωση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομίας του Ιράκ που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πολεμικής σύρραξης.

Βοήθεια από τη Ρωσία για την αναστήλωση των πολιτιστικών της μνημείων ζήτησε το Ιράκ μέσω του πρέσβη του στη χώρα, Μανσούρ Χαντί.

«Ζητήσαμε από τη ρωσική πλευρά να στείλει ειδικούς που μπορούν να μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση της κληρονομιάς που έχει υποστεί ζημιά ή κλαπεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ», δήλωσε ο Χαντί στους δημοσιογράφους.

Συζητήσεις με άλλες «φιλικές» χώρες σχετικά με την επιστροφή πολιτιστικών αντικειμένων που κατέληξαν στο εξωτερικό μετά τις εχθροπραξίες στο Ιράκ βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη, πρόσθεσε.

Τον Φεβρουάριο, ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Βαγδάτη Μαξίμ Μαξίμοφ δήλωσε ότι εξειδικευμένες ρωσικές υπηρεσίες ήταν έτοιμες να παράσχουν στο Ιράκ βοήθεια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών.

Στα τέλη του 2017, το Ιράκ έκανε γνωστή τη νίκη επί του ISIS.

Από τότε, η Βαγδάτη καλεί τη διεθνή κοινότητα να την βοηθήσει να αποκαταστήσει περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τον πόλεμο.

Tags:
αποκατάσταση, μνημείο, κληρονομιά, Βαγδάτη, Ρωσία, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK