10:17 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανική πρεσβεία επέκρινε την Μαδρίτη γιατί δεν την ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση να αποσύρει τις φρεγάτες της από την ναυτική δύναμη των ΗΠΑ που κατευθύνεται στον Περσικό Κόλπο, δήλωναν ισπανοί διπλωμάτες.

Ισπανικές διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας συναντήθηκε με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών στη Μαδρίτη την Τρίτη, ενώ ισπανοί διπλωμάτες στην Ουάσιγκτον ενημέρωσαν την αμερικανική κυβέρνηση.

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή ήταν προβληματισμένη καθώς η Ισπανία δεν προειδοποίησε τις δύο πρεσβείες για τα σχέδιά της. Μόνο το Πεντάγωνο ειδοποιήθηκε. Η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε πολύ κοντά στο να εκφράσει επίσημη διαμαρτυρία.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε στις 5 Μαΐου ότι στέλνει το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» και την ομάδα μάχης του που περιλαμβάνει και την ισπανική φρεγάτα Μέντεζ Νούνιες στον Περσικό Κόλπο για την αντιμετώπιση αδιευκρίνιστης απειλής από το Ιράν.

Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες υποστήριξε την απόφαση ανάκλησης του πολεμικού πλοίου την Τρίτη, αναφέροντας ότι η ανάπτυξή του απέκλινε από την αρχική αποστολή της ομάδας, όπως αναφέρει η El Pais. Σημείωσε ότι η φρεγάτα θα ξανασυμμετάσχει στη δύναμη όταν αυτή εισέλθει στον Ινδικό Ωκεανό.

Tags:
Περσικός Κόλπος, αεροπλανοφόρο, φρεγάτα, Ιράν, ΗΠΑ, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK