ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Βισίνσκι βρίσκεται υπό κράτηση στην Ουκρανία από τις 15 Μαΐου του 2018 με την κατηγορία για εσχάτη προδοσία. Η επόμενη ακρόαση είναι στις 30 Μαΐου. Στο μεταξύ, στις 27 Μαΐου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας θα εξετάσει την άρνηση του δικαστηρίου να διερευνήσει τη νομιμότητα της σύλληψης του Βισίνσκι.

Ο επικεφαλής του RIA Novosti στην Ουκρανία Κίριλ Βισίνσκι που παραμένει υπό κράτηση ευχαριστεί όσους των στηρίζουν, δήλωσε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου Άντρι Ντομάσκι.

«Μόλις επισκέφθηκαν τον Κίριλ Βισίνσκι που είναι στο Κίεβο προφυλακισμένος. Ο Βισίνσκι ζήτησε να μεταφέρω την τεράστια ευγνωμοσύνη του σε όλους τους συναδέλφους, δημοσιογράφους, φίλους και όλο τον κόσμο που απλά νοιάζεται για εκείνον. Που τον έχουν στηρίξει αυτόν τον χρόνο. Η υποστήριξή τους μεταβιβάστηκε μέσω επιστολής και στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι» δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βισίνσκι είχε ξεχωριστά λόγια ευγνωμοσύνης να πει για τους συμμετέχοντες στης εκδήλωση συμπαράστασης που διεξήχθη νωρίτερα στην ουκρανική πρεσβεία στη Μόσχα.

«Ο Κίριλ είναι ευγνώμων και ευελπιστεί ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει στο άμεσο μέλλον, θα ελευθερωθεί και το όνομά του θα καθαρίσει από τις κατηγορίες που του έχουν απευθύνει οι ουκρανικές αρχές και θα μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του ως δημοσιογράφος» τόνισε ο Ντομάσκι.

Ο Βισίνσκι βρίσκεται υπό κράτηση στην Ουκρανία από τις 15 Μαΐου του 2018 με την κατηγορία για εσχάτη προδοσία. Ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών. Η επόμενη ακρόαση είναι στις 30 Μαΐου. Στο μεταξύ, στις 27 Μαΐου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας θα εξετάσει την άρνηση του δικαστηρίου να διερευνήσει τη νομιμότητα της σύλληψης του Βισίνσκι.

Σχετικά:

Απεσταλμένος Ρωσίας στον ΟΑΣΕ: Η Μόσχα θα λάβει όλα τα μέτρα για την απελευθέρωση του Βισίνσκι
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Βισίνσκι στην ουκρανική πρεσβεία στη Μόσχα
Πορεία διαμαρτυρίας για τον Κίριλ Βισίνσκι έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μόσχα
Tags:
RIA Novosti, Ρωσία, δημοσιογράφος, Ουκρανία, Κιρίλ Βισίνσκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK