09:32 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Σουδάν, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ στις 8 Απριλίου, 2019

Αστυνομικοί χτύπησαν ανταποκριτή του Sputnik στο Σουδάν

© AP Photo / Uncredited
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η στρατιωτική αστυνομία του Σουδάν χτύπησε τον ανταποκριτή του Sputnik Μοχάμαντ Αλ Φατίχ την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στους δρόμους του Χαρτούμ.

«Την Τετάρτη, ενώ έκανα ρεπορτάζ για την κατάσταση στο Χαρτούμ στο κέντρο της γέφυρας Μεκ Νιμρ, η στρατιωτική αστυνομία με χτύπησε στο κεφάλι και το σώμα με κλομπ» δήλωσε ο δημοσιογράφος.

«Ένας από τους στρατιώτες πήρε το κινητό μου τηλέφωνο, το πέταξε στο έδαφος και το έσπασε, ενώ άλλη ομάδα από πέντε άτομα με χτύπησε στο κεφάλι και το σώμα με κλομπ παρότι τους είπα ότι είμαι δημοσιογράφος και κάνω ρεπορτάζ για την κατάσταση μετά από αίτημα του Μέσου» δήλωσε ο Φατίχ.

Στο Σουδάν εδώ και μήνες πραγματοποιούνται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που κορυφώθηκαν με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 11 Απριλίου. Το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο του Σουδάν ήρθε στην εξουσία και δήλωσε ότι θα διεξάγει νέες εκλογές εντός δύο ετών. Ο πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ, που ήταν στην εξουσία μόλις για 30 ημέρες, ανετράπη και μετά φυλακίστηκε. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.

Σχετικά:

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του Σουδάν καλεί την αντιπολίτευση να λάβει μέρος σε συνάντηση
Στρατ. Συμβούλιο και αντιπολίτευση του Σουδάν συμφώνησαν σε μία τριετή μεταβατική περίοδο
Tags:
διαδηλώσεις, αστυνομικοί, Sputnik, Σουδάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK