17:29 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι τέσσερα εμπορικά πλοία βρέθηκαν στο στόχαστρο «επιχειρήσεων σαμποτάζ» κοντά στο λιμάνι Φουγαϊράχ, αλλά δεν υπήρξε ούτε έκρηξη ούτε μεγάλη φωτιά. Το περιστατικό θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση στην περιοχή εν μέσω της έντασης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ καθώς και άλλων χωρών του Κόλπου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Ιράν οδήγησε στη «δύσκολη κατάσταση που βλέπουμε, εμείς πάντα ενεργούσαμε συγκρατημένα και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αυτόν τον τρόπο».

Είναι εύκολο να εκτοξεύεις κατηγορίες, αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη, υπάρχουν σημαντικά ζητήματα και μεταξύ αυτών είναι η συμπεριφορά του Ιράν, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχολιάζοντας την ένταση στον αραβικό κόσμο.

Το περιστατικό της 12ης Μαΐου στον Κόλπο του Ομάν ήρθε εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ευθεία ένδειξη για το ποιος είναι υπεύθυνος για το αποκαλούμενο σαμποτάζ, αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη κατηγορήσει το Ιράν ότι θα υποφέρει αν αποφασίσει να επιτεθεί σε πετρελαιοφόρα στη Μέση Ανατολή.

Tags:
Ομάν, Μέση Ανατολή, σαμποτάζ, πλοία, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK