03:00 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν περνούν ένταση, η οποία ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δήλωσή του την Τετάρτη ανέφερε ότι είναι σίγουρος πως το Ιράν σύντομα θα βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Στη νέα του σειρά από δημοσιεύσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως το Ιράν «θα θελήσει να διαπραγματευθεί σύντομα», σχολιάζοντας τις αποφάσεις του σχετικά με την πολιτική της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.

«Είμαι σίγουρος ότι το Ιράν θα θελήσει να διαπραγματευθεί σύντομα», δήλωσε ο Τραμπ μέσω του Twitter, ενώ αρνείται να αναφέρει ότι η κυβέρνηση του έχει διχαστεί αναφορικά με θέματα πολιτικής στη Μέση Ανατολή.

​Προηγουμένως, έκθεση των New York Times ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν την περασμένη Πέμπτη παρουσίασε σχέδιο για την ανάπτυξη 120.000 Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή, εάν το Ιράν αρχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, υποδηλώνοντας ότι ο Μπόλτον βρισκόταν πίσω από τη δημιουργία του σχεδίου.

Ο Τραμπ αρνήθηκε την ύπαρξη του σχεδίου στις 14 Μαΐου, αλλά δεν την απέκλεισε εντελώς, σημειώνοντας ότι οι αριθμοί θα ήταν υψηλότεροι εάν υιοθετηθεί μια τέτοια προσέγγιση.

Tags:
Twitter, Πάτρικ Σάναχαν, Τζον Μπόλτον, Ντόναλντ Τραμπ, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK