ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη Νότια Κορέα θα βρεθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να να συζητήσει με τον Μουν Τζε-Ιν τις προσπάθειες αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα στα τέλη Ιουνίου για να συζητήσει τις προσπάθειες αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση την Τετάρτη.

«Ο Τραμπ θα επισκεφθεί τη Δημοκρατία της Κορέας για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μουν Τζε-Ιν, σε συνδυασμό με το ταξίδι του στην περιοχή για να παραστεί στη διάσκεψη κορυφής της G20 στα τέλη Ιουνίου», ανέφερε η δήλωση.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Μουν θα συνεχίσουν τον στενό συντονισμό τους στις προσπάθειες για την επίτευξη της τελικής, πλήρως επαληθευμένης αποπυρηνικοποίησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

Τον Απρίλιο, ο Μουν Τζε-Ιν επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με το Τραμπ προκειμένου να συζητήσει μια σειρά ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η Βόρεια Κορέα, το εμπόριο και άλλα.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο βελτιώθηκε πέρυσι με τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Μουν Τζε-Ιν να πραγματοποιούν πολλές συναντήσεις. Ο Κιμ πραγματοποίησε επίσης δύο συνόδους κορυφής με τον πρόεδρο Τραμπ και τα μέρη κατέληξαν σε συμφωνία που ορίζει ότι η Βόρεια Κορέα θα καταβάλει προσπάθειες για την προώθηση της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου σε αντάλλαγμα που παγώματος των στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας και της ενδεχόμενης άρσης των αμερικανικών κυρώσεων.

Tags:
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK