22:14 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πολίτες του Δουβλίνου χρειάστηκε να πληρώσουν από την τσέπη τους για τα καμώματα του δημάρχου τους, αφού ο πολιτικός ξεπέρασε δύο φορές το ετήσιο δικαίωμα του για ποσότητες μπύρας, φτάνοντας τα περίπου 13.000 ποτήρια μπύρας Guinness.

Η επίσημη κατοικία του δημάρχου Νάιαλ Ρινγκ, η Έπαυλη Mansion House, εφοδιάστηκε με 120 βαρέλια (περίπου 10.560 ποτήρια) δωρεάν μπύρας όταν ξεκίνησε η θητεία του τον περασμένο Ιούνιο ως μέρος μιας μακράς παράδοσης με τους κατασκευαστές του Guinness, Diageo.

​Ωστόσο, ο Ρινγκ χρησιμοποίησε όλο το πρώτο επίδομα τον Ιανουάριο — υπερβαίνοντας την κατανάλωση των δύο δημάρχων πριν από αυτόν, ανέφερε ο Dublin InQuirer. Κατόπιν αιτήματος, σύμφωνα με το RT, ο Diageo συμφώνησε να παραδώσει επιπλέον 30 βαρέλια δωρεάν Guinness στο σπίτι του δημάρχου.

​Το δεύτερο έληξε τον Μάρτιο και ο δήμος του Δουβλίνου αναγκάστηκε να δαπανήσει 15.280 ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων για να αγοράσει επιπλέον 71 βαρέλια, ανέφερε η Times Ireland Edition την Τετάρτη. Η τελευταία ανανέωση σημαίνει ότι ο δήμαρχος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να προσφέρει περίπου 24.000 ποτήρια μπύρας κατά τη διάρκεια της μονοετούς θητείας του.

Η μπύρα σερβίρεται στους επισκέπτες σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Ωστόσο οι πολίτες του Δουβλίνου δεν φαίνεται να είναι τόσο εντυπωσιασμένοι από τον ρυθμό κατανάλωσης μπύρας του επί των ημερών του δημάρχου.

​Όταν η ιστορία κατέφθασε για πρώτη φορά στους τίτλους των εφημερίδων νωρίτερα φέτος, ο Ρινγκ δήλωσε ότι είναι απλά πιο κοινωνικός από τους προκατόχους του και υποστήριξε ότι η Έπαυλη έχει φιλοξενήσει έναν «τεράστιο αριθμό» από «βραδινά πάρτι».

​«Είχα πάνω από 16.000 πολίτες στην Έπαυλη και 8.000 σε βραδινές εκδηλώσεις. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον λαό του Δουβλίνου», δήλωσε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTÉ της Ιρλανδίας.

Εκτός από τις άνευ προηγουμένου δαπάνες για την μπύρα, ο δήμος του Δουβλίνου έχει επίσης δαπανήσει περίπου 20.000 ευρώ για κρασί, περισσότερο από όσα ξόδεψαν οι δύο προηγούμενοι δήμαρχοι κατά τη διάρκεια των θητειών τους συνδυασμένα.

Tags:
δήμαρχος, Guiness, μπύρα, Δουβλίνο, Ιρλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK