05:15 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το σύμβολο της ETA

Ο ηγέτης της ETA συνελήφθη από γαλλικές και ισπανικές αρχές

© AFP 2019 / Ander Gillenea
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο ιστορικός ηγέτης της ETA, Χοσού Τερνέρα, συνελήφθη την Πέμπτη από ισπανικές και γαλλικές αρχές, στην πόλη Σαλάνς στις γαλλικές Άλπεις. Η αυτονομιστική βασκική οργάνωση είχε ανακοινώσει ότι διαλύεται το 2018.

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ο Χοσού Τερνέρα, ηγέτης της βασκικής οργάνωσης «Euskadi Ta Askatasuna» (Βασκική γη Και Ελευθερία), γνωστή ως ETA.

Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, ο ηγέτης της ETA συνελήφθη από ισπανικές και γαλλικές αρχές, στη γαλλική πόλη Σαλάνς, στις Άλπεις.

Ο Τερνέρα που πιστεύεται ότι είναι σοβαρά άρρωστος είχε αναγνώσει την «τελική ανακοίνωση» για τη διάλυση της ETA, τον Μάιο του 2018.

Πάνω από 800 άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα βίαιων επιθέσεων της ETA, η οποία ιδρύθηκε το 1959 προκειμένου να υποχρεώσει τις ισπανικές και γαλλικές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων.

Παρότι, η οργάνωση ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός το 2011 και τον περασμένο χρόνο ανακοίνωσε ότι διαλύεται, η Ισπανία συνεχίζει να διερευνά τις ενέργειες της ETA και να φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης πρώην μέλη της.

Tags:
σύλληψη, οργάνωση, ETA, Χοσού Τερνέρα, Άλπεις, Γαλλία, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK