03:14 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα μπορέσει να σταματήσει την υλοποίηση του έργου Nord Stream 2, με τις νέες τροποποιήσεις της οδηγίας της ΕΕ για το φυσικό αέριο, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στη γερμανική πόλη Ρέιβενσμπουργκ βρέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν δεν θα μπορέσει να σταματήσει την υλοποίηση του Nord Stream 2.

Δήλωσε επίσης ότι στην ΕΕ, το έργο του αγωγού είχε ως επί το πλείστον εγκριθεί.

«Η οδηγία για το φυσικό αέριο δίνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεγαλύτερο περιθώριο για αντιρρήσεις, αλλά δεν θα σταθεί εμπόδιο», ανέφερε η Μέρκελ σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.

Η καγκελάριος χαρακτήρισε ακόμη το έργο «αποδεκτό» αλλά σημείωσε πως η μεταφορά αερίου μέσω Ουκρανίας παραμένει σημαντικό ζήτημα.

Υπενθύμισε ότι αυτό το ζήτημα είχε συζητηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι σχεδιάζει να το συζητήσει με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η δήλωση έρχεται μετά την έγκριση από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τροποποιήσεων στην οδηγία της ΕΕ για το φυσικό αέριο, οι οποίες θα επεκτείνουν τις αρμοδιότητες της ΕΕ όσον αφορά διάφορες ρυθμίσεις για τους αγωγούς που εισέρχονται από τρίτες χώρες.

Ως εκ τούτου, οι κανονισμοί ενδέχεται να επηρεάσουν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.

Tags:
Nord Stream 2, φυσικό αέριο, Κομισιόν, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK