ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Στην κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ μπαίνει επίσημα και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοινώνοντας ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Σε ανακοίνωσή μέσω βίντεο, ο ντε Μπλάζιο δηλώνει ότι είναι η ώρα να «σταματήσει» τον Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, αναφέρει ότι οι ΗΠΑ κατέχουν πολλά χρήματα που κατέληξαν «στα λάθος χέρια».

Κλείνοντας το μήνυμά του σε βίντεο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δηλώνει ότι διεκδικεί την προεδρία προκειμένου οι άνθρωποι του εργατικού κόσμου να έρθουν «πρώτοι».

Η επίσημη ανακοίνωση από τον Μπλάζιο, καθιστά τον δήμαρχο Νέας Υόρκης τον 23ο πιθανό αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 58χρονος Μπιλ ντε Μπλάζιο είναι ο 109ος δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2014.

Μετά την εκλογή του ως δήμαρχος, ο πολιτικός επιχείρησε να αναδειχθεί ηγετική φωνή της αριστεράς στους Δημοκρατικούς. Ωστόσο, σταδιακά απώλεσε την εμπιστοσύνη που απολάμβανε λόγω πολιτικών ατοπημάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Quinnipiac University, περίπου το 76% των ερωτηθέντων της Νέας Υόρκης αντιτίθενται στην ιδέα της υποψηφιότητας του ντε Μπλάζιο για τον προεδρικό θώκο.

Tags:
προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, Μπιλ ντε Μπλάζιο, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK