05:33 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Nord Stream 2

Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας: Απειλή στον ενεργειακό τομέα οι αμερικανικές κυρώσεις

© Sputnik / Grigoriy Sisoev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ που έχουν στόχο το πρότζεκτ του Nord Stream 2 και το ρωσικό υγροποιημένο αέριο αυξάνουν την απειλή προς την εθνική ενεργειακή ασφάλεια, δήλωσε το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας την Πέμπτη.

Απειλή για τη ρωσική ενεργειακή ασφάλεια θεωρεί τις αμερικανικές κυρώσεις το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στον ρωσικό ενεργειακό τομέα, που στοχεύουν πρωτίστως στο έργο του Nord Stream 2, στη ρωσική βιομηχανία υγροποιημένου φυσικού αερίου και στη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την παραγωγή υδρογονανθράκων, αποτελούν παράγοντα που ενισχύει τις απειλές κατά της ενεργειακής ασφάλειας της Ρωσίας» ανέφερε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου.

Σημείωσε επίσης ότι πρόσφατα προέκυψαν νέες προκλήσεις και απειλές στον ενεργειακό τομέα για τη Ρωσία λόγω της αυξημένης πολιτικοποίησης των διεθνών σχέσεων.

«Ειδικότερα, η κατάσταση επιδεινώνεται από τον αυξημένο προστατευτισμό στις εθνικές οικονομίες και τις πρακτικές διάκρισης από άλλα κράτη εναντίον των ρωσικών εταιρειών εξαγωγής ενέργειας ... Η αμερικανική κυβέρνηση διεξάγει ανυπόκριτη άσκηση πίεσης και ξεδιάντροπη ώθηση των συμφερόντων των αμερικανικών εταιρειών παροχής ενέργειας και υπηρεσιών ενέργειας εις βάρος των συμφερόντων ακόμα και των στενότερων συμμάχων της στην Ευρώπη», τόνισε ο ίδιος.

Ο Nord Stream 2 είναι κοινοπραξία της Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών.

Tags:
ενέργεια, φυσικό αέριο, ΗΠΑ, Ρωσία, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK