12:34 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 6 Μαΐου, οι πρόεδροι των Επιτροπών Εξωτερικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφεραν σε επιστολή τους ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες ζητούν από τη διοίκηση Τραμπ να συντάξει έστω και με καθυστερηση ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία, όπως απαιτείται από τον «νόμο Μαγκνίτσκι».

Κυρώσεις σε ομάδα Τσετσένων και σε πέντε άτομα, περιλαμβανομένων τριών Ρώσων υπηκόων, επέβαλαν οι ΗΠΑ, για υποτιθέμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σύμφωνα με τον «παγκόσμιο νόμο Μαγκνίτσκι», όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι κυρώσεις αφορούν τους Ρώσους υπηκόους Ρουσλάν Γκερεμέγιεφ, Ελένα Ανατόλιεβνα Τρικούλγια και Αμπουζαγιέντ Βισμουράντοφ, καθώς επίσης και τους Γκενάντι Βιατσεσλάβοβιτς και Σεργκέι Λεονιντόβιτς Κόσιεφ.

Στις 6 Μαΐου, οι πρόεδροι των Επιτροπών Εξωτερικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφεραν σε επιστολή τους ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες ζητούν από τη διοίκηση Τραμπ να συντάξει έστω και με καθυστέρηση ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία, όπως απαιτείται από τον «νόμο Μαγκνίτσκι».

To 2012, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τον λεγόμενο «νόμο Μαγκνίτσκι», ο οποίος επιβάλλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και οικονομικές κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, μετά τον θάνατο του Σεργκέι Μαγκνίτσκι που βρισκόταν υπό κράτηση σε ρωσική φυλακή.

Η έρευνα για τον θάνατό του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μαγκνίτσκι, ο οποίος έπασχε από διαβήτη, πέθανε από φυσικά αίτια.

Το 2016, το Κογκρέσο επέκτεινε τη νομοθεσία, επιτρέποντας στην αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλλει κυρώσεις σε οποιαδήποτε οντότητα ή άτομο - ανεξαρτήτου εθνικότητας - που φέρεται να εμπλέκεται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Tags:
ανθρώπινα δικαιώματα, Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, κυρώσεις, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK