08:02 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ματέο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Μέρκελ και Μακρόν «κατέστρεψαν» την Ευρωπαϊκή Ένωση

© Sputnik / Alessandro Rota
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι δηλώσεις του ήρθαν ως απάντηση στα σχόλια που έκανε η Μέρκελ στην Suddeutsche Zeitung, όπου εξέτασε το ερώτημα εάν θα επιτραπεί η ένωση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι επέκρινε την Πέμπτη τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, κατηγορώντας τους ότι «κατέστρεψαν» την Ευρώπη — αφού η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος στο κεντροδεξιό κόμμα της.

«Εμείς είμαστε αυτοί που δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα να κάνουμε με τη Μέρκελ, τον Μακρόν και με εκείνους που έχουν καταστρέψει αυτή την Ένωση», δήλωσε στο Σαν Σεβέρο.

«Θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη, η οποία δεν είναι αυτή των γραφειοκρατών, των τραπεζιτών, των χρηματοδοτών και εκείνων που την κατέστρεψαν τα τελευταία χρόνια», είπε.

Ο Σαλβίνι είναι ηγέτης της δεξιάς ένωσης, η οποία είναι σε συμμαχία με το κίνημα πέντε αστέρων. Ωστόσο, κατέστη γρήγορα το de facto κεντρικό πρόσωπο της κυβέρνησης στο εξωτερικό στο ρόλο του ως υπουργός Εσωτερικών, συχνά επισκιάζοντας τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, καθώς αγωνίστηκε να μειώσει τη μετανάστευση από την Αφρική και σχημάτισε συμμαχίες με άλλους εθνικιστές στο εξωτερικό.

Οι δηλώσεις του ήρθαν ως απάντηση στα σχόλια που έκανε η Μέρκελ στην Suddeutsche Zeitung, όπου εξέτασε το ερώτημα εάν θα επιτραπεί η ένωση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ανέφερε το Fox News.

«Είναι σαφές ότι, για παράδειγμα, όσον αφορά την πολιτική για τους μετανάστες, έχουμε πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις. Αυτό είναι ήδη ένας λόγος για τον οποίο το ΕΛΚ δεν θα ανοίξει για το κόμμα του κ. Σαλβίνι», ανέφερε.

Μίλησε μια εβδομάδα πριν οι Ευρωπαίοι φτάσουν στις κάλπες για να εκλέξουν υποψηφίους για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα εθνικιστικά και τα αντι-μεταναστευτικά κόμματα αναμένεται να ενισχυθούν εκλογικά, ιδιαίτερα στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω των ανησυχιών για τη μαζική μετανάστευση στην ήπειρο.

Στη Βρετανία, το κόμμα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να έρθει πρώτο στις εκλογές εξαιτίας από την οργή του για την αποτυχία της βρετανικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει το μπλοκ μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit το 2016.

«Είναι σίγουρα σημαντικές, ξεχωριστές εκλογές», δήλωσε η Μέρκελ. «Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την Ευρώπη και εγώ είμαι ένας από αυτούς», πρόσθεσε.

Ο Σαλβίνι έχει στοχεύσει συχνά τη Μέρκελ και τον Μακρόν καθώς προσπαθεί να υπερασπιστεί τη στάση της κυβέρνησής του για τη μετανάστευση. Τον Ιανουάριο απάντησε στην κριτική από τον Γάλλο πρόεδρο, κατηγορώντας τη Γαλλία πως επιστρέφει πίσω τους μετανάστες στα σύνορα.

«Δεν λαμβάνω μαθήματα ανθρωπιάς και γενναιοδωρίας από τον Μακρόν», πρόσθεσε αργότερα.

Tags:
ευρωεκλογές, Ματέο Σαλβίνι, Εμανουέλ Μακρόν, Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK