17:34 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 10
Βρείτε μας

«Θα προστατεύσουμε το κτίριο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών γιατί η Βενεζουέλα ακολουθεί τις συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Οι εγκληματίες κάθονται στο Λευκό Οίκο».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι είχε διατάξει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της πρώην αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας παρά τις ενέργειες της αστυνομίας των ΗΠΑ κατά των ακτιβιστών που προστατεύουν την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον.

Το αμερικανικό προσωπικό αποχώρησε από την πρεσβεία νωρίτερα αυτό το έτος καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας κλιμακώθηκαν μετά την αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο ως προσωρινού προέδρου.

«Έχω διατάξει την ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας του κτιρίου της πρώην αμερικανικής πρεσβείας το οποίο ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση. Θα την προστατεύσουμε γιατί η Βενεζουέλα ακολουθεί τις συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Οι εγκληματίες κάθονται στο Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Μαδούρο την Πέμπτη.

Οι ακτιβιστές του συλλόγου προστασίας της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον παρέμεναν στο κτίριο από τις 10 Απριλίου, προκειμένου να εμποδίσουν τις αρχές των ΗΠΑ και την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να καταλάβουν τον έλεγχο, ύστερα από τις εντολές της Ουάσιγκτον προς τους διπλωμάτες της αποστολής να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της.

Τη Δευτέρα, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εισέβαλαν στην πρεσβεία και διέταξαν τους ακτιβιστές να εγκαταλείψουν το κτίριο απειλώντας τους με ποινές φυλάκισης και δίωξη. Νωρίτερα την Πέμπτη, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εισέβαλαν τελικώς στην πρεσβεία και συνέλαβαν τους τέσσερις ακτιβιστές που είχαν αγνοήσει τις απειλές και παρέμειναν εκεί, επιβεβαίωσαν και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες στο Sputnik.

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
Tags:
πρεσβεία, μυστικές υπηρεσίες, Χουάν Γκουάιδο, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK