08:24 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο

Ο Πομπέο λέει τι πιστεύει για την άποψη Πούτιν για την έκθεση Μιούλερ

© AFP 2019 / NICHOLAS KAMM
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Δεν εξεπλάγην τρομερά», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε σχέση με την άποψη του Βλαντιμίρ Πούτιν για την έκθεση Μιούλερ.

Για την άποψή του σχετικά με τον τρόπο που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε την έκθεση του Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, στη διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών του με τον Μάικ Πομπέο στο Σότσι, μίλησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. 

«Ω θεέ μου, ξέρετε πολύ λίγα με εκπλήσσουν (σ.σ. σε σχέση με τον Πούτιν). Επομένως όχι, δεν μπορώ να πω ότι εξεπλάγην τρομερά από την άποψη του προέδρου Πούτιν για την έκθεση Μιούλερ», είπε ο Πομπέο, μιλώντας στο Fox News. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι στη διάρκεια των συνομιλιών του, ο Πούτιν παρέπεμψε στο ζήτημα της φερόμενης συνωμοσίας ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία και στη Ρωσία. 

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Πούτιν και στον Πομπέο έλαβαν χώρα την Τρίτη. Στη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Πούτιν σημείωσε ότι ο Μιούλερ διενήργησε μια αντικειμενική έρευνα. Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε, ακόμη, ότι δεν υπήρχε και δεν θα μπορούσε να υπάρξει παρέμβαση στις εκλογές σε επίπεδο κράτους από την πλευρά της Ρωσίας. 

Η πολύμηνη έρευνα, η οποία έχει επικριθεί από την κυβέρνηση του Τραμπ, δεν κατέληξε σε αποδείξεις για συνωμοσία. 

Τόσο η Ρωσία, όσο και η κυβέρνηση Τραμπ, έχουν επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς περί συνωμοσίας. Η Ρωσία έχει αρνηθεί, επίσης, τις κατηγορίες περί ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές. 

Tags:
Ρόμπερτ Μιούλερ, Βλαντίμιρ Πούτιν, ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK