18:48 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε βοήθεια από τη Ρωσία προσβλέπει η Βενεζουέλα για την αναδιάρθρωση του χρέους της, εν μέσω της κρίσης που πλήττει τη χώρα, όπως δήλωσε στο Sputnik ο πρέσβης στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Το ενδιαφέρον της Βενεζουέλας για βοήθεια από τη Ρωσία στην αναδιάρθρωση του χρέους της εξέφρασε ο Βενεζουελάνος πρέσβης στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη (UNOG), Χόρχε Βαλέρο, μιλώντας στο Sputnik.

«Ναι. Είχαμε πάντα στήριξη αλληλεγγύης από τη Ρωσία. Και η σχέση μας επεκετίνεται σε πολλούς τομείς. Από τον πολιτισμό και την επιστήμη μέχρι τη στρατιωτική συνεργασία», επεσήμανε ο ίδιος, όταν ερωτήθηκε εάν η Βενεζουέλα σχεδιάζει να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία στην αναδιάρθρωση του χρέους της.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι σχεδόν όλα τα όπλα στη Βενεζουέλα έχουν κατασκευαστεί στη Ρωσία, αφ'ότου οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις πωλήσεις όπλων στη Βενεζουέλα. 

Όπως είπε ακόμη, η Βενεζουέλα συζητάει με τη Ρωσία για το ενδεχόμενο στροφής στο ρωσικό νόμισμα, το ρούβλι, στο διμερές εμπόριο. 

«Προσπαθούμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας άλλα νομίσματα, περιλαμβανομένου του κρυπτονομίσματος Petro που δημιουργήσαμε», επεσήμανε. 

Η κρίση στη Βενεζουέλα ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, την ώρα που άλλες χώρες τάχθηκαν με το μέρος του Νικολάς Μαδούρο. 

Tags:
Νικολάς Μαδούρο, Χουάν Γκουαϊδό, Ρωσία, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK