09:51 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross

Ναύαρχος ΗΠΑ: Αυστραλία και Ινδονησία να αντιμετωπίσουν την Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα

© AP Photo / Robert S. Price/U.S. Navy
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως κάνει διελεύσεις με πολεμικά πλοία τους στη θάλασσα της Νότιας Κίνας,  με την Ουάσιγκτον να αποκαλεί τις ενέργειες αυτές ασκήσεις «ελεύθερης ναυσιπλοΐας».

Ο Αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Τζον Ρίτσαρντσον, παρότρυνε τα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας να αντιδράσουν σε αυτό που ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει ως «στρατιωτικοποίηση» από πλευράς Πεκίνου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

«Νομίζω ότι κάθε έθνος θα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση και τη δική του προσέγγιση. Αλλά σε κάποιο σημείο, οι δυνάμεις του ναυτικού προορίζονται να είναι παρούσες και να παρέχουν επιλογές στην ηγεσία των χωρών τους. Το πώς επιλέγουν να το κάνουν αυτό είναι θέμα εθνικής, κυριαρχικής προσέγγισης », δήλωσε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρίτσαρντσον μίλησε συγκεκριμένα για την Αυστραλία και την Ινδονησία, επαινώντας τους για την τήρηση της διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες.

Η Ινδονησία δεν διεκδικεί κανένα από τα  υπό αμφισβήτηση νησιά της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, αλλά ζητά την κυριαρχία πάνω σε ένα τμήμα αυτού που αποκαλεί τη Βόρεια Θάλασσα της Νατούνα, μέρος της οποίας αξιώνει και η Κίνα.

Η Αυστραλία δεν έχει επίσης αξιώσεις για την Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αλλά έχει ζητήσει επανειλημμένα να έχουν όλα τα έθνη ελεύθερη πρόσβαση στην περιοχή.

Tags:
Νότια Σινική Θάλασσα, Ναυτικό, Ινδονησία, Αυστραλία, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK