10:40 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Nord Stream 2

Προς αναβολή η έναρξη λειτουργίας του Nord Stream 2

© Sputnik / Grigoriy Sisoev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και η έναρξη λειτουργίας του μπορεί να καθυστερήσει ως το δεύτερο εξάμηνο του 2020, καθώς η Ρωσία απέτυχε μέχρι στιγμής να προχωρήσει την άδεια κατασκευής από τη Δανία.

Η ρωσική εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο του Nord Stream 2 έκανε γνωστό σήμερα πως η ολοκλήρωση και η έναρξη λειτουργίας του αγωγού θα καθυστερήσει έως το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

«Άδειες έχουν δοθεί στη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και τη Ρωσία Οι προετοιμασίες για την κατασκευή των παράκτιων και υπεράκτιων τμημάτων άρχισαν το 2018 και στις τέσσερις προαναφερόμενες χώρες ... Το σύστημα των αγωγών προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμο για μεταφορά αερίου στο δεύτερο εξάμηνο του 2020», αναφέρει μέρος της αίτησης της εταιρείας προς τη Δανία.

Οι δύο προηγούμενες αιτήσεις που υπέβαλε η εταιρεία έθεταν ως προτάσεις είτε η διαδρομή να πρέπει να περνάει νότια του Μπόρνχολμ στα χωρικά ύδατα της Δανίας είτε βορειοδυτικά του νησιού μέσω της ΑΟΖ της χώρας.

Η πρώτη αίτηση κατατέθηκε το 2017 και εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Στις 19 Ιουνίου, η Δανία θα πραγματοποιήσει δημόσια ακρόαση σχετικά με την τρίτη αίτηση που υπέβαλε η εταιρεία του Nord Stream 2, η οποία θα περιέχει εναλλακτική διαδρομή του αγωγού στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας, προτείνοντας έτσι τη βέλτιστη διαδρομή από οικολογική άποψη.

Στο πλαίσιο του έργου του Nord Stream 2, δύο αγωγοί θα τοποθετηθούν στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας και θα παραδίδουν περίπου 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου απευθείας στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αγωγοί θα διασχίζουν τα χωρικά ύδατα και τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Σουηδίας.

Η Δανία είναι σήμερα η μόνη χώρα που δεν έχει ακόμη δώσει τη συγκατάθεσή της για την κατασκευή.

Σχετικά:

Η Μέρκελ βάζει το τελευταίο κομμάτι του Nord Stream 2
Απειλές κυρώσεων για τον Nord Stream 2 από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία
Gazprom: Στο 40% η υλοποίηση του Nord Stream 2
«Ασταμάτητος» ο Nord Stream 2, παραδέχεται Ευρωπαίος επίτροπος
Μέρκελ: Η Κομισιόν δεν μπορεί να σταματήσει την ολοκλήρωση του Nord Stream 2
Tags:
Ρωσία, Δανία, φυσικό αέριο, αγωγός, κατασκευή, αναβολή, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK