21:34 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αποχώρησαν οι Εργατικοί από τις συνομιλίες με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι σχετικά με μια συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν ενημέρωσε την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, ότι αποχωρεί από τις συνομιλίες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης που θα οδηγούσε σε συμφωνία για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

«Γράφω για να σας ενημερώσω ότι πιστεύω ότι οι συνομιλίες μεταξύ μας για την εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωσαν έφτασαν μέχρι εκεί που μπορούσαν να φτάσουν. Θέλω να αναφέρω ότι οι συνομιλίες μας έγιναν καλόπιστα και από τις δυο πλευρές και ευχαριστώ όσους ενεπλάκησαν στην προσπάθεια για να βρεθεί κοινό έδαφος… Ωστόσο, είναι πλέον σαφές, ότι ενώ υπάρχουν κάποια πεδία που είναι πιθανός ένας συμβιβασμός, είναι αδύνατο να γεφυρωθεί η μεγάλη πολιτική απόσταση που μας χωρίζει», αναφέρει ο Κόρμπιν στην επιστολή του που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των Εργατικών καθώς το Συντηρητικό Κόμμα οδεύει πλέον προς αλλαγή ηγεσίας η κυβέρνηση έχει γίνει «ακόμη πιο ασταθής» και συνεπώς έχει υπονομευθεί η ικανότητά της να προωθήσει συμφωνία για το Brexit.

Στους διαφωνούντες των Συντηρητικών στρέφεται η Μέι

Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, είπε ότι μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τους Εργατικούς, η κυβέρνηση εξετάζει τα επόμενα βήματά της, μεταξύ των οποίων είναι να προσεγγίσει διαφωνούντες βουλευτές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρά την σημαντική πρόοδο που είχε επιτευχθεί στις συνομιλίες σε ορισμένα ζητήματα, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμβιβασμός σε ζητήματα τελωνειακά και για ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Η Μέι θα εργαστεί τώρα σκληρά για να διασφαλίσει την στήριξη του κοινοβουλίου στο νομοσχέδιο με τη Συμφωνία Αποχώρησης και θα συνομιλήσει με βουλευτές του κόμματος των Συντηρητικών και του μικρού κόμματος της Συμμαχίας της Βόρειας Ιρλανδίας που στηρίζει την κυβέρνηση, προκειμένου να κάμψει τις ανησυχίες τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς και η εσωκομματική αμφισβήτηση προς τη Μέι

Οι δύο πλευρές, διαπραγματεύονται εδώ και έξι εβδομάδες για να βρεθεί συμβιβαστική λύση που θα επιτρέψει την έγκριση μιας συμφωνίας αποχώρησης από την ΕΕ από το βρετανικό κοινοβούλιο. Η Βουλή έχει απορρίψει αλλεπάλληλα σχέδια συμφωνίας και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο της Τερέζα Μέι έχει αυξηθεί ακόμη και από υψηλόβαθμούς αξιωματούχους της κυβέρνησης και των Τόρις.

Η Τερέζα Μέι, έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Τόρις αν η βουλή δεν επικυρώσει τη συμφωνία για το Brexit. Ήδη έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μπόρις Τζόνσον και η πρώην παρουσιάστρια Έσθερ ΜακΒέι.

Σχετικά:

Brexit: Επιμένουν τα εμπόδια για τη Μέι, συνεχίζονται οι ενστάσεις για τη συμφωνία
Νέο νομοσχέδιο για το Brexit στις αρχές Ιουνίου προωθεί η Μέι
Brexit: Υψηλόβαθμα στελέχη των Εργατικών υπέρ ενός «επιβεβαιωτικού» δημοψηφίσματος
Τουσκ: Στο 20-30% οι πιθανότητες να μην υπάρξει Brexit
«Όχι» από το Παρίσι στις επαναλαμβανόμενες παρατάσεις για το Brexit
Tags:
Brexit, Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Κόρμπιν, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK