17:54 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 28 Απριλίου 2017, το πρόσωπο ενός ύποπτου για ληστεία καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας, αλλά η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον ύποπτο καθώς δεν ήταν σε καλή ανάλυση.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του διάσημου ηθοποιού Γούντι Χάρελσον για να πιάσει έναν άνδρα που έκλεψε μπύρα από ένα κατάστημα.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ιδιωτικότητας και Τεχνολογίας της Τζορτζτάουν η φωτογραφία του υπόπτου ήταν κακής ποιότητας.

Εξαιτίας αυτού, η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δεν κατάφερε να βρει τον δράστη στη βάση δεδομένων του.

Καθώς σύμφωνα με περιγραφές ο ληστής έμοιαζε με τον Γούντι Χάρελσον, η αστυνομία ανέβασε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης του ηθοποιού, βρήκε ένα πρόσωπο που ταιριάζει με την περιγραφή και τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αστυνομικοί από του αστυνομικού τμήματος Νέας Υόρκης χρησιμοποίησαν αρκετές φορές φωτογραφίες αθώων και άσχετων ανθρώπων για να πιάσουν εγκληματίες.

Επίσης, αλλάζουν συχνά τις εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης, έτσι ώστε η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου να μπορεί να αναγνωρίσει ένα άτομο στη βάση δεδομένων.

Για παράδειγμα, μια φωτογραφία ενός παίκτη της ομάδας των Knicks φορτώθηκε στο σύστημα ώστε να συλληφθεί ένας ύποπτος για ληστεία στο Μπρούκλιν.

Tags:
Νέα Υόρκη, αστυνομία, ύποπτος, φωτογραφία, Γούντι Χάρελσον, ληστεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK