16:11 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την  καθυστέρηση των δασμών  στα αυτοκίνητα για έξι μήνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω κρίσης στις σχέσεις της χώρας με την Κίνα για το εμπόριο.

Κατά έξι μήνες αναβάλλει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος έδωσε 180 ημέρες περιθώριο για επίτευξη νέων συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία, αντιμετωπίζοντας τις εισαγωγές ως «απειλή» για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

«Αποφάσισα να ζητήσω από τον αντιπρόσωπο για το εμπόριο των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση συμφωνιών που προβλέπονται στο νόμο 19 USC 1862 (c) (3) (A) (i) για την αντιμετώπιση της απειλής της εθνικής ασφάλειας όσον αφορά τα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ορισμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία και κάθε άλλη χώρα που ο εμπορικός αντιπρόσωπος κρίνει κατάλληλη και να με ενημερώσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων αυτών εντός 180 ημερών», δήλωσε ο Τραμπ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξετάσει το αν θα χρησιμοποιήσει ως αφορμή ζητήματα εθνικής ασφάλειας για την εφαρμογή δασμών ύψους έως και 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Σχετικά:

Διαψεύδει ο Τραμπ ότι οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα θα επιβαρύνουν τους Αμερικανούς
Σε ισχύ οι νέοι εμπορικοί δασμοί σε ΗΠΑ και Κίνα
Υπουργείο Εμπορίου Κίνας: Οι μισές εταιρίες που επηρεάζουν οι δασμοί των ΗΠΑ είναι ξένες
Ποια ευρωπαϊκά προϊόντα «απειλούν» οι αμερικανικοί δασμοί, ποιες επιχειρήσεις επηρεάζονται
Tags:
εισαγωγές, Ιαπωνία, ΗΠΑ, ΕΕ, αυτοκίνητα, Δασμοί, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK