08:03 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αφγανοί και νατοϊκοί στρατιώτες στην Καμπούλ στις 2 Σεπτεμβρίου 2018

Νεκροί στρατιώτες από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

© AP Photo / Massoud Hossaini
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τουλάχιστον 17 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 άλλοι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην επαρχία Ναρ ε Σαράχ της νότιας επαρχίας Χέλμαντ του Αφγανιστάν.

Αεροπορική επιδρομή στην Ναρ ε Σαράχ στο νότιο Αφγανιστάν έκαναν οι ΗΠΑ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 Αφγανοί στρατιώτες και 14 άλλοι να τραυματιστούν.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε ενώ οι αφγανικές δυνάμεις μάχονταν τους Ταλιμπάν στη συγκεκριμένη περιοχή, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό μέχρι στιγμής ενώ έρευνα διεξάγουν οι αφγανικές αρχές.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ισχυρίζεται ότι πάνω από 35 αστυνομικοί σκοτώθηκαν τόσο στην επίθεση των Ταλιμπάν όσο και στην αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ.

Η καθοδηγούμενη από το ΝΑΤΟ αποστολή υποστηρίζει ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 μόνο το 53,8% των αφγανικών περιφερειών ελέγχονταν από την κεντρική κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να είναι αποφασισμένη να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν εντός τριών έως πέντε ετών, στο πλαίσιο ενός νέου ειρηνευτικού σχεδίου που προτάθηκε κατά τις συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και εκπροσώπων των Ταλιμπάν.

Tags:
νεκροί, Αφγανιστάν, ΗΠΑ, αεροπορικές επιδρομές, επιδρομή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK