15:23 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μια νέα νομοθεσία που θέτει ακόμα πιο αυστηρό πλαίσιο γύρω από τις αμβλώσεις με το μοντέλο Έμιλι Ραταϊκόφσκι να αντιδρά με τον δικό της τρόπο.

Ένα νέο νομοσχέδιο στην Αλαμπάμα απαγορεύει κάθε είδους άμβλωση εκτός αν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένοι ιατρικοί λόγοι.

Το μοντέλο Έμιλι Ραταϊκόφσκι, που είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί στην παραπάνω νομοθεσία με τον δικό της τρόπο.

Φωτογραφήθηκε λοιπόν γυμνή με τα χέρια στο στήθος και ένα λουλούδι στο επίμαχο σημείο.

«Αυτή την εβδομάδα 25 ηλικιωμένοι λευκοί άνδρες ψήφισαν να απαγορευθεί η άμβλωση στην Αλαμπάμα ακόμη και σε περιπτώσεις αιμομιξίας και βιασμού», έγραψε.

«Αυτοί οι άνδρες στην εξουσία επιβάλλουν τη θέλησή τους στα σώματα των γυναικών προκειμένου να υποστηρίξουν την πατριαρχία και να διαιωνίσουν το βιομηχανοποιημένο σύμπλεγμα του φυλακισμένου εμποδίζοντας τις γυναίκες χαμηλών εισοδημάτων να έχουν την επιλογή να μην τεκνοποιήσουν».

Το μοντέλο πρόσθεσε: «Οι πολιτείες που προσπαθούν να απαγορεύσουν την έκτρωση είναι οι πολιτείες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μαύρων γυναικών που ζουν εκεί. Πρόκειται για ζήτημα ταξικό και φυλετικό και αποτελεί άμεση επίθεση κατά των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ που αξίζουν και προστατεύονται από τις ΗΠΑ βάσει της υπόθεσης “Ρο εναντίον Γουέιντ”. Τα σώματά μας, η επιλογή μας».

Σχετικά:

Το τζιν της Έμιλι Ραταϊκόφσκι έπαθε… ζημιά (Φωτογραφία)
Tags:
γυμνή, Instagram, διαμαρτυρία, Αλαμπάμα, ΗΠΑ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK