08:41 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν μαζί με ξένους προς το ισραηλινό τείχος στη Δυτική Όχθη κοντά στη Ραμάλα

Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ ζητά την παράδοσή μας

© AFP 2019 / ABBAS MOMANI
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ένα νέο ειρηνευτικό σχέδιο Ισραήλκ και Παλαιστίνης, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ονομάσει «συμφωνία του αιώνα», αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Ο Ριάντ αλ Μαλίκι, υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, απόκαλεσε το σχέδιο της Ουάσινγκτον για τερματισμό της διαμάχης με το Ισραήλ μια απαράδεκτη «πράξη παράδοσης».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μαλίκι μίλησε πρόσφατα στο think-tank του Chatham House στο Λονδίνο, όπου είπε ότι το αμερικανικό σχέδιο ήταν στην πραγματικότητα «η καθαγίαση των βασάνων των Παλαιστινίων».

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι αυτή η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να επισφραγίσει τις αποικιοκρατικές πολιτικές του Ισραήλ.

«Όσον αφορά τα ηνία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ο κόσμος  άφησε το τιμόνι στο χέρι ενός απερίσκεπτου οδηγού... με την προοπτική να περιμένουμε μέχρι ο απερίσκεπτος οδηγός να πέσει στο γκρεμό ή να πατήσει πάνω στον παλαιστινιακό λαό (πριν κάνει) κάτι γι 'αυτό. "

Ο κ. Μαλίκι πιστεύει ότι το σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν προσφέρει «καμία ανεξαρτησία, καμία κυριαρχία, καμία ελευθερία και καμία δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε επίσης ότι η αποδοχή του σχεδίου θα σήμαινε τη συνθηκολόγηση και επίσης είπε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα υπογράψουν ποτέ μια «πράξη παράδοσης».

Σχετικά:

Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας και της Ιορδανίας συζήτησαν για την Συρία, την Λιβύη και την Παλαιστίνη
Συγκεντρώσεις στην Παλαιστίνη για την πρώτη επέτειο της «πορείας της επιστροφής»
Η Μόσχα ζητά από Ισραήλ και Παλαιστίνη κατάπαυση πυρός
Ο Κούσνερ σχολίασε το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για Ισραήλ και Παλαιστίνη
Tags:
σχέδιο, ειρήνη, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, παράδοση, Ισραήλ, Παλαιστίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK