07:49 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Τα σύνορα της Σερβίας με το Κόσοβο

«Όχι» της σερβικής Εκκλησίας σε αναγνώριση ή διαίρεση του Κοσόβου

© Sputnik / Ruslan Krivobok
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Η Αρχιερατική Σύνοδος απέρριψε κάθε λύση που θα προβλέπει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ή τη διαίρεση του.

Την πάγια θέση της ότι το Κόσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας επανέλαβε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC) και απέρριψε κατηγορηματικά κάθε αλλαγή του καθεστώτος της περιοχής.

Κατά την εαρινή Αρχιερατική Σύνοδο, υποστηρίχθηκε ομόφωνα η θέση ότι «το Κόσοβο και Μετόχι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κυρίαρχου εδάφους της Δημοκρατίας της Σερβίας όπως ορίζεται στο σύνταγμα της Σερβίας και στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της σερβικής Εκκλησίας και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Αρχιερατική Σύνοδος απέρριψε κάθε λύση που θα προβλέπει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ή τη διαίρεση του.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι «κάτι τέτοιο θα οδηγούσε αναπόφευκτα στη μετανάστευση των  περισσοτέρων από τους εναπομείναντες Σέρβους που ζουν στις περιοχές όπου αποτελούν πλειοψηφία οι Αλβανοί και θα προκαλούνταν ανυπολόγιστη ζημιά στην σερβική, πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά».  

Σχετικά:

Θάτσι: Η Σερβία πρέπει να εγκαταλείψει την ιδέα της διπλής διακυβέρνησης στο Κόσοβο
Το Κόσοβο λέει «όχι» στην πρόταση της Σερβίας για οριοθέτηση των συνόρων
Βούτσιτς: Η κατάσταση στο Κόσοβο στο επίκεντρο της συνάντησης με Πούτιν
Tags:
Κόσοβο, Σερβική ορθόδοξη εκκλησία, Σερβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK