ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στη μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση το Σάββατο, ο ιταλός αντιπρόεδρος Ματέο Σαλβίνι, υποσχέθηκε να απελευθερώσει την Ευρώπη από την «παράνομη κατοχή» των Βρυξελλών.

Πριν από την προεκλογική του συγκέντρωση το Σάββατο, ο Ματέο Σαλβίνι πραγματοποίησε επίσκεψη σε μία από τις κυριότερες γεωργικές οργανώσεις της χώρας την Confagricoltura, όπου συζήτησε ζητήματα σχετικά με τη γεωργία της Ιταλίας και το φορολογικό σύστημα, αλλά δεν ανέφερε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας με στόχο τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων έπληξαν τους ιταλούς αγρότες.

Τo Sputnik μίλησε με τον Ιταλό αντιπρόεδρο, στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Sputnik: Η ιταλική γεωργία πλήττεται ιδιαίτερα από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας Σκοπεύετε να τις ακυρώσετε;

Ματέο Σαλβίνι: Ναι, επανειλημμένα είπα, ότι πρέπει να αρθούν.

Sputnik: Ναι, αλλά όσο περνάει ο καιρός, οι αγρότες συνεχίζουν να υποφέρουν. Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εαν λάβετε ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων, τουλάχιστον το 30%, θα μπορούσατε προσωπικά να κάνετε αλλαγές στην Ευρώπη, με τη βοήθεια άλλων κρατών των οποίων οι εκπρόσωποι βρίσκονται εδώ σήμερα. Ορισμένες από αυτές τις χώρες υποφέρουν από κυρώσεις, όπως ακριβώς και η Ιταλία και θα ήθελαν να τις δουν να αναιρεθούν.

Ματέο Σαλβίνι: Ναι, αλλά πρώτα πρέπει να πραγματοποιήσουμε τις εκλογές και μετά να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στα αποτελέσματά τους.

Sputnik: Είχατε ήδη καταφέρει να συζητήσετε την κατάσταση με άλλους ηγέτες πριν από τη συγκέντρωση;

Ματέο Σαλβίνι: Για μένα, τα βράδια της Παρασκευής και τα πρωινά του Σαββάτου είναι ιερά, γιατί τα ξοδεύω με τα παιδιά.

Sputnik: Πρέπει η Ευρώπη να κλείσει τα σύνορά της;

Ματέο Σαλβίνι: Φυσικά και πρέπει να καταγράψουμε όλους τους επισκέπτες, και όχι μόνο εκείνους που έρχονται από τη θάλασσα, επειδή η ροή των ανθρώπων από τα Βαλκάνια είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Sputnik: Θα μπορούσατε να σχολιάσετε τη δήλωσή σας: «Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα».;

Ματέο Σαλβίνι: Προτιμώ τη λέξη «κοινότητα», επειδή σημαίνει ότι αποτελείται από διάφορους φορείς που έχουν κοινό στόχο. Και τότε, είναι θέμα σημασιολογικού περιεχομένου. Το κοινοτικό πνεύμα χάθηκε, υπάρχει η αίσθηση ότι μόνο τα χρήματα έχουν νόημα και οι [ανθρώπινες] αξίες είναι κάτι δευτερεύον.

Πείτε με παλιομοδίτικο, αλλά μια ένωση που δεν έχει τις δικές της αξίες, ρίζες και κοινούς στόχους δεν θα διαρκέσει πολύ.

 

Ο Ματέο Σαλβίνι πραγματοποίησε μια μεγάλη προεκλογική εκστρατεία στο Μιλάνο το Σάββατο πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα διεξαχθούν στις 23-26 Μαΐου.

Εκτός από τη Λέγκα, η συμμαχία του Σαλβίνι περιλαμβάνει επίσης την εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD), το φινλανδικό κόμμα, το δανικό λαϊκό κόμμα, το γαλλικό εθνικό μέτωπο, το κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας και το συντηρητικό λαϊκό κόμμα της Εσθονίας.

Αυτά τα κόμματα έχουν συγκροτήσει την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Εθνών για να αλλάξουν την τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων στοευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τα ηγετικά όργανα.

Tags:
Ματέο Σαλβίνι, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK