02:06 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν από Σαμψούντα: Η μεγαλύτερη γενοκτονία της Ιστορίας έγινε κατά των Οθωμανών

© Sputnik / Valery Melnikov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

«Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης», είχε αναφέρει χθες.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν που έκανε λόγο για «γενοκτονία κατά των Οθωμανών όταν αποχωρούσαν από τα Βαλκάνια» χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα τη μεγαλύτερη στην Ιστορία.

Σε ομιλία του στη Σαμψούντα με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από «τον Αγώνα της Ανεξαρτησία των Τούρκων» έκανε λόγο για ιστορική αποβίβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα, από όπου ξεκίνησε ο πόλεμος κατά των ξένων δυνάμεων.

«Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια», ισχυρίστηκε, όπως μεταδίδει το Anadolu, προσθέτοντας ότι «την ώρα που οι Οθωμανοί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα, μας χτύπησαν πισώπλατα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους».

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η χώρα ακόμη και σήμερα δέχεται επιθέσεις από παντού. «Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία από έξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν», δήλωσε, κάνοντας λόγο παράλληλα για συνεχείς παγίδες που στήνονται κατά της χώρας του και για κύμα επιθέσεων εναντίον της ασφάλειας και της οικονομίας της Τουρκίας.

«Το κύμα επιθέσεων εναντίον της ασφάλειας και της οικονομίας δεν έχει εξάλλου τελειώσει. Κάθε μέρα χαλάμε και από μία παγίδα που στήνεται –στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό- ενάντια στη χώρα μας. Ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας για ένα πιο ισχυρό μέλλον» ανέφερε.

Σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο υποστήριξε ότι οι πηγές ενέργειας δεν είναι θέμα μόνο της Κύπρου.

Tags:
ομιλία, γενοκτονία των Ποντίων, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK